search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:42
MENU CLOSE

Αμιγώς ηλεκτρικό το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» 2021 – Είναι το Volkswagen ID.4 (photos)

26.04.2021 17:05
id

Η κριτική επιτροπή που αποτελείται από 93 δημοσιογράφους από 24 χώρες επέλεξε το ηλεκτρικό Volkswagen ID.4 ως το Παγκόσμιo Αυτοκίνητο της Χρονιάς.

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Volkswagen ID.4 είναι το αυτοκίνητο που κατέκτησε έναν από τους πλέον επίζηλους τίτλους στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, αυτόν του World Car of the Year 2021.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι το ID.4 αναδείχθηκε World Car of the Year για το 2021», δήλωσε ο Ralf Brandstätter, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen. «Όχι μόνο επειδή είναι ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία αυτοκινήτου στον κόσμο – αλλά επειδή η κριτική επιτροπή τίμησε κατ’ αυτόν τον τρόπο μια υπέροχη ιδέα και μια υπέροχη ομάδα.

Το πρώτο μοντέλο ID. για τις αγορές της Ευρώπης, της Κίνας και των Η.Π.Α., ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο, φέρνει την ηλεκτρική επίθεσή μας σε όλο τον κόσμο. Ένα πειστικό απ’ όλες τις πλευρές μοντέλο, μια υπέροχη ιδέα – και μαζί το βραβείο World Car of the Year!»

Για να είναι επιλέξιμο για το βραβείο World Car of the Year, ένα αυτοκίνητο πρέπει να κατασκευάζεται σε τουλάχιστον 10.000 μονάδες ετησίως και να προσφέρεται σε τουλάχιστον δύο ηπείρους.

Η κριτική επιτροπή επαίνεσε τη φιλικότητα προς το περιβάλλον με την απουσία εκπομπής ρύπων κατά την κίνηση, καθώς και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του ID.4. Όπως για παράδειγμα, την πρωτοποριακή head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας, που προβάλλει σημαντικές πληροφορίες του συστήματος πλοήγησης στο παρμπρίζ. Επίσης το ID.4 λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις και νέες λειτουργίες “over the air”, ασύρματα. Η Volkswagen είναι ο πρώτος μαζικός κατασκευαστής που θα προσφέρει κάτι τέτοιο, από το καλοκαίρι.

Η Volkswagen σχεδιάζει να παραδώσει περίπου 150.000 ID.4 σε όλο τον κόσμο, μέσα στο 2021, με στόχο να λανσάρει ένα τουλάχιστον ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό μοντέλο, κάθε χρόνο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:41