ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 20:04
MENU CLOSE

Εμβολιασμοί: Σύσταση της Επιτροπής για χορήγηση Pfizer και Moderna σε εγκύους (Video)

26.04.2021 17:19

Σύσταση για τον εμβολιασμό εγκύων γυναικών με τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna αναμένεται να δώσει η αρμόδια Εθνική Επιτροπή.

Εξηγώντας τους λόγους όπου η Επιτροπή προχωρεί στη σύσταση αυτή, ο κ. Σκουτέλης σημείωσε πως η εγκυμοσύνη είναι μια θρομβογόνος κατάσταση και υπάρχουν ήδη έγκυοι που παράλληλα εντάσσονται και σε ευπαθείς ομάδες ή λόγω των δραστηριοτήτων τους χρειάζονται να εμβολιαστούν. Αντίστοιχα, υπάρχουν και πολλές γυναίκες που ακολουθούν αγωγή υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και οι οποίες κι αυτές χρειάζεται να καλυφθούν έναντι του πανδημικού ιού.

Καθώς όμως δεν είναι δυνατή η επιλογή του εμβολίου από τους πολίτες, για την αντιμετώπιση του θέματος, εξήγησε ο κ. Σκουτέλης, προβλέπεται η ένταξη του κωδικού της διεθνούς κατάταξης ασθενειών ICD – 10, στο σύστημα της άυλης συνταγογράφησης. Έτσι, ο γυναικολόγος της κάθε ενδιαφερόμενης θα εντάσσει την ασθενή του στον κωδικό αυτό, οπότε αυτόματα η πλατφόρμα του εμβολιασμού θα αναγνωρίζει το προφίλ της υποψήφιας για εμβόλιο, ώστε να επιλέγεται από το σύστημα κατ΄ ευθείαν ένα από τα δύο εμβόλια mRNA, της Pfizer ή της Moderna.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 20:02
Exit mobile version