search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:25
MENU CLOSE

Γηροκομείο στα Χανιά: «Τους δέναμε το βράδυ χέρια-πόδια στα κάγκελα» (Video)

27.04.2021 16:18
chania-girokomeio

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση με το γηροκομείο στα Χανιά.

Για την υπόθεση, έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα, ενώ το θέμα φέρνουν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου και Παύλος Πολάκης με ερώτησή τους.

Η έρευνα πραγματοποιείται σε βάθος 12ετίας σε τραπεζικούς λογαριασμούς, σε ΑΜΚΑ ηλικιωμένων και σε περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ληξιαρχείο των Χανίων έχει παραδώσει στοιχεία για τους θανάτους 24 φιλοξενουμένων κατά το τελευταίο έτος, στους οποίους αναφέρεται ως κοινή αιτία η ανακοπή καρδιάς και τα σχετικά πιστοποιητικά υπογράφονται από τον ίδιο γιατρό. Ο αριθμός των θανάτων στη δομή των 47 κλινών τούς τελευταίους 15 μήνες φέρεται να ξεπερνάει τους 60. Η ιδιοκτήτρια της δομής κάνει λόγο για πλεκτάνη και συκοφαντίες που έχουν ως στόχο τον διασυρμό της μονάδας.

«Τους δέναμε το βράδυ χέρια-πόδια στα κάγκελα»

Ο Δημήτρης Μαυρακάκης, πρώην εργαζόμενος του γηροκομείου, αποκαλύπτει στην ΕΡΤ ότι ήταν πολλά τα περιστατικά κακομεταχείρισης κι ότι τον απέλυσαν επειδή αντιδρούσε. Τους δέναμε διότι το βράδυ ειδικά υπήρχε μόνο ένα άτομο για 60 άτομα, χέρια πόδια τους δέναμε στα κάγκελα, έβλεπα να τους χτυπάνε, να τους ναρκώνουν, να πεινάνε.

Στο LIve News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η δικηγόρος, συγγενής θύματος που έβγαλε στη δημοσιότητα το έγκλημα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:19