ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 01:23
MENU CLOSE

Η τέλεια μονοήμερη στην Αττική για να νιώσετε... σαν σε νησί (video)

28.04.2021 14:00

Όσο περιοριστικό κι αν μας φαίνεται το Πάσχα στην Αττική καθώς όλοι το έχουμε συνδέσει με μίνι διακοπές στα χωριά μας, υπάρχουν κάποιες αποδράσεις που θα μας δώσουν άρωμα…νησιού έστω και αν είναι στο πλαίσιο μονοήμερης εκδρομής.

Στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου, και στους πρόποδες του Κιθαιρώνα το Πόρτο Γερμενό με τις υπέροχες παραλίες του είναι ό,τι πρέπει για να ξεφύγουμε και να αποφύγουμε περιπέτειες με τα περιοριστικά μέτρα.

Η πιο πολυσύχναστη παραλία είναι αυτή που αποκαλείται για ευνόητους λόγους «μεσαία παραλία», η οποία είναι βοτσαλωτή και με άφθονη σκιά από τα αρμυρίκια. Αξίζει να επισκεφθείτε και το Προσήλι, που έχει εύκολη πρόσβαση, πεντακάθαρα νερά και είναι ιδανικά προστατευμένο από τους τοπικούς βόρειους άνεμους. Στην περιοχή υπάρχουν ωραία ταβερνάκια δίπλα στο κύμα για φρέσκο ψάρι και σπιτικούς μεζέδες.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια βόλτα στο αρχαίο φρούριο των Αιγοσθένων, το οποίο βρίσκεται κοντά στις παραλίες. Εντός του αρχαίου φρουρίου υπάρχουν τα ερείπια κελιών, καθώς και το καθολικό της μονής, αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04
Exit mobile version