search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 05:08
MENU CLOSE

Θεατρικές παραστάσεις για όλους

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2175
27-4-2021
01.05.2021 07:00
romaio-juliet

Μία παράσταση που άφησε εποχή έρχεται τώρα στην επιφάνεια, καθώς μπορείτε να την παρακολουθήσετε οn demand από τις 29 Απριλίου ώς τις 9 Μαΐου (εισιτήρια στη viva.gr).

Πρόκειται για τη «Μικρή μας πόλη» του Θόρντον Ουάιλντερ, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και ανέβηκε από τις επιχειρήσεις Λεμπέση στο θέατρο Λαμπέτη σε σκηνοθεσία και μετάφραση Μίνου Βολανάκη. Το τρίπρακτο θεατρικό έργο, τοποθετημένο στη φανταστική μικρή πόλη Γκρόβερς Κόρνερς, μιλάει για την ιστορία των κατοίκων της στις αρχές του εικοστού αιώνα.

Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Νικήτας Τσακίρογλου, Πέμη Ζούνη, Αλεξάνδρα Λαδικού, Στράτος Τζώρτζογλου, Στέφανος Κυριακίδης, Θέμις Μπαζάκα, Νεφέλη Ορφανού, Γιώργος Γεωγλερής, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης κ.ά.

Επαναλαμβάνεται η παράσταση «This is not Romeo and Juliet» σε σύλληψη και σκηνοθεσία Αργύρη Πανταζάρα στην on demand πλατφόρμα του θεάτρου Πορεία στις 2, 3 και 4 Μαΐου. H παράσταση, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ, παρουσιάζει δύο ερωτευμένους νέους (τον Αργύρη Πανταζάρα και την Έλλη Τρίγγου), οι οποίοι κάνουν όνειρα για το μέλλον, αλλά και αναζητούν απαντήσεις για τη ζωή, τον έρωτα, την απόρριψη και τον φόβο του θανάτου.

Από την άλλη, ώς τις 9 Μαΐου θα παίζεται από την πλατφόρμα της ticketservices «Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Τη μαγνητοσκοπημένη, διαδραστική θεατρική παράσταση, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος» σε διασκευή Τίνας Γιωτοπούλου, σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα και πρωτότυπη μουσική Νίκου Πλατύραχου.

Ο «Ραφτάκος των λέξεων» είναι ένα σύγχρονο παραμύθι, που αναφέρεται σε έναν μοναδικό ράφτη, ο οποίος έφτιαχνε τα ρούχα του διαλέγοντας τις λέξεις του για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια δροσεροί.

Άλλη μία παιδική παράσταση θα μεταδοθεί από το Μεγάλο Σάββατο ώς τις 9 Μαΐου. Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και εν όψει του εορτασμού του Πάσχα, ο καραγκιοζοπαίκτης Κώστας Σπυρόπουλος, βασισμένος στο έργο του πατέρα του Θανάση Σπυρόπουλου, παρουσιάζει την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το θαύμα του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαδιάρη στην Ακρόπολη». Το κείμενο εμπνέεται από τη χριστιανική παράδοση και είναι μια συνεργασία με το διαδικτυακό κανάλι Καραγκιόζης ΤV. Εισιτήρια από τη viva.gr

Όσοι αγαπούν το θέατρο στο ραδιόφωνο μπορούν τώρα να ακούσουν δωρεάν, κάθε Δευτέρα στις 21.00, στον σταθμό Αθήνα 9,84, μια σειρά από ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Για τον Μάιο και τον Ιούνιο έχουν προγραμματιστεί οι κάτωθι:

– «Αβελάρδος και Ελοΐζα» σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού (3.5).

– «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη (10.5).

– «Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου (17.5).

– «Χαρτοπόλεμος» του Βαγγέλη Ρωμνιού σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλουμπή (24.5).

– «Καλιφόρνια ντρίμιν» του Βασίλη Κατσικονούρη σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά (31.5).

– «Δεν μ’ αγαπάς. Μ’ αγαπάς», έργο και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια, βασισμένο στο βιβλίο της Φωτεινής Τσαλίκογλου (7.6).

– «Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ» σε κείμενο και σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (14.6).

– «Καληνύχτα, Μαργαρίτα» του Γεράσιμου Σταύρου σε σκηνοθεσία Κώστα Γάγη (21.6).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48