search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:31
MENU CLOSE

Χαλκιδική: Κήρυγμα ιερέα για τον κορωνοϊό μπερδεύει τους πιστούς (Video)

03.05.2021 12:24
iereas

Σύγχυση στους πιστούς προκάλεσε το κήρυγμα του ιερέα κατά τη διάρκεια του εσπερινού της Μεγάλης Παρασκευής, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου των Ν. Σιλάτων.

Στην ομιλία του ο ιερέας ανέφερε: «Να σας πω κάτι; Μου επιτρέπετε; Μην στεναχωρηθείτε. Θα σας στεναχωρήσω λίγο. Για να το καταλάβετε. Θα σας το πω έτσι, χύμα. Όποιος φοράει μάσκα, έχει κάνει το εμβόλιο και έχει κάνει και τα test δεν θα ξαναμπεί στην εκκλησία. Λέω, όποιος, για να το καταλάβετε, έχει κάνει εμβόλιο, όποιος φοράει μάσκα και όποιος έχει κάνει τεστ για τον κορωνοϊό δεν θα μπει στην εκκλησία. Τέλος!».

Τα λεγόμενα του ιερέα φαίνεται πως μπέρδεψαν τους πιστούς που έσπευσαν να τον χειροκροτήσουν πριν ολοκληρώσει τη σκέψη του.

»(Χειροκρότημα) Όχι, μη χειροκροτάτε. Στοπ! Μη χειροκροτάει κανένας. Σκανδαλίζεστε; Ξέρετε τι είναι αυτό;
Ο διάβολος! Ο διάβολος έτσι λέει: “Όποιος δεν κάνει το εμβόλιο, όποιος δεν κάνει τα test, όποιος δεν υπακούσει στις εντολές του διαβόλου -γιατί διάβολος είναι αυτός- αυτός (σ.σ ο άνθρωπος), δεν έχει το δικαίωμα να δουλέψει, δεν έχει το δικαίωμα να πάει στην εκκλησία, δεν έχει το δικαίωμα να πάει στην υγεία, να έχει περίθαλψη, δεν έχει το δικαίωμα τα παιδιά του να πάνε στο σχολείο”. Το καταλάβατε; Το καταλάβατε αυτό; Αυτό κάνει ο διάβολος, και ο Θεός κάνει το τελείως αντίθετο. Ποιο είναι αυτό; “Παιδιά μου εγώ σας αγαπώ, κάντε ό,τι θέλετε”»,
είπε ο ιερέας.

Και συνέχισε: «Αυτός είναι ο Θεός. είναι πολύ εύκολο για μένα να το εφαρμόσω αυτό, να ξέρετε είναι πάρα πολύ εύκολο. Θα γίνει εδώ επανάσταση. Αλλά δεν είναι του θεού, όμως. Ναι; Δεν είναι του θεού αυτό. Ο Θεός σέβεται απόλυτα την ελευθερία του ανθρώπου, σέβεται απόλυτα τις αδυναμίες των ανθρώπων. Ο άνθρωπος ό,τι πράττει, αυτό και βρίσκει. Γι’ αυτό λοιπόν, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον, είτε είμαστε απ’ εδώ είτε είμαστε απ΄ εκεί, όπου θέλει ο καθένας ας διαλέξει στη ζωή του να κάνει».

«Αλλά να μην ενεργούμε όπως ενεργεί ο διάβολος, με καταδυναστεία, να μην ενεργούμε με φασισμό (…)
», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:31