search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:01
MENU CLOSE

ΙΚΕΑ: Θα δέχεται «απόσυρση» παλιών της επίπλων – Πώς θα γίνεται, τι θα προσφέρει

05.05.2021 14:35
IKEA

Χρηματική αποζημίωση σε πελάτες που θα επιστρέφουν τα προϊόντα της αντί να τα πετάνε στα σκουπίδια θα προσφέρει η IKEA σε μια προσπάθεια να περιορίσει το περιβαλλοντικό της «αποτύπωμα».

Η Σουηδική επιχείρηση θα επιτρέψει την επιστροφή συγκεκριμένων συναρμολογημένων επίπλων όπως κομοδίνα, μπουφέδες και γραφεία, δίνοντας στους πελάτες κουπόνι. Η ΙΚΕΑ θα πληρώσει 30% – 50% της αρχικής αξίας του επίπλου αναλόγως με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Η μέση τιμή των επιτρεπόμενων επιστρεφόμενων επίπλων είναι 29 στερλίνες. Οποιαδήποτε έπιπλα επιστραφούν στην ΙΚΕΑ είτε θα μεταπωληθούν είτε θα ανακυκλωθούν.

Πιλοτικό πρόγραμμα

Η ΙΚΕΑ δοκιμάζει το πιλοτικό πρόγραμμα εδώ και ένα χρόνο στο Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη της Σκωτίας. Είχε σκοπεύσει να επεκτείνει το πρόγραμμα πέρυσι αλλά τα lockdowns το κατέστησαν απαγορευτικό.

«Οι έρευνές μας υποδεικνύουν πως υπάρχει τεράστια ζήτηση στην πώληση χρησιμοποιημένων επίπλων», ανέφερε το στέλεχος της ΙΚΕΑ στη Βρετανία, Γκρεγκ Λούκας.

Με τους εργαζόμενους να αρχίζουν δειλά-δειλά να επιστρέφουν στο γραφείο, μπορεί να υπάρξει μια ανάγκη για επιστροφή επίπλων γραφείου που δεν χρειάζονται πια.

Η ΙΚΕΑ είναι μία από αρκετές εταιρείες οι οποίες προσπαθούν να βρουν τρόπους να επαναχρησιμοποιήσουν ή να ανακυκλώσουν τα προϊόντα τους έτσι ώστε να προσελκύσουν τη νέα γενιά των κλιματικά ευαίσθητων καταναλωτών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:00