search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:57
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Υπέρ της πρότασης Μπάιντεν για τις πατέντες των εμβολίων και ο Μακρόν

06.05.2021 15:13
macron_new

Όλο και περισσότεροι ηγέτες του κόσμου μοιάζουν να «στρίβουν τιμόνι» και να τάσσονται υπέρ της άρσης των πατεντών για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και την παρέμβαση της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία δήλωσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να συζητήσει το θέμα, και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τάσσεται υπέρ της άρσης των πνευματικών δικαιωμάτων που διέπουν τα εμβόλια κατά του COVID-19.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Παρίσι, ο Μακρόν εμφανίστηκε θετικός στο διαμοιρασμό της πολύτιμης τεχνολογίας πίσω από τα εμβόλια για τον COVID-19, ωστόσο υπογράμμισε ότι άμεση προτεραιότητα για τις πλουσιότερες χώρες πρέπει να αποτελεί το να δωρίσουν περισσότερες δόσεις στις φτωχές χώρες.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι υποστηρίζει «απολύτως» την πρόταση του Τζο Μπάιντεν. Πρόσθεσε όμως πως ακόμα και αν οι πατέντες αρθούν, οι φαρμακευτικές εταιρείες σε μέρη όπως η Αφρική δεν είναι προς το παρόν εξοπλισμένες για να φτιάξουν εμβόλια και ότι οι δωρεές δόσεων θα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:53