search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:03
MENU CLOSE

Έλον Μασκ: Η άλλη όψη της διαφορετικότητας (Videos)

11.05.2021 15:45
ELON_MUSK_NEW (2)

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Έλον Μασκ, πρόεδρος της Tesla Motors που κατασκευάζει τα ομώνυμα ηλεκτρικά πρωτοποριακά αυτοκίνητα, αλλά και της διαστημικής εταιρείας SpaceX που φιλοδοξεί σε 5 χρόνια να μεταφέρει επισκέπτες από τη Γη στον πλανήτη Άρη, κλήθηκε να παρουσιάσει τη δημοφιλή ψυχαγωγική εκπομπή Saturday Night Live, στο κανάλι NBC.

Η εκπομπή αυτή που στέκεται επάξια για δεκαετίες στο τηλεοπτικό γίγνεσθαι της Αμερικής, διαθέτει μια ομάδα ηθοποιών και σεναριογράφων που δραματοποιούν διάφορα κωμικά σκετς, που άπτονται της επικαιρότητας, διαθέτει ζωντανή δική της ορχήστρα επί σκηνής, ενώ κάθε φορά έχει καλεσμένο και κάποιον τραγουδιστή ή τραγουδίστρια ή κάποιο μουσικό συγκρότημα. Το συγκεκριμένο επεισόδιο είχε καλεσμένη την Μάιλι Σάιρους.

Η εκπομπή αυτή έχει αναδείξει μερικούς από τους σπουδαιότερους κωμικούς της Αμερικής, μεταξύ άλλων, τους Τζoν Μπελούσι, Νταν Αϊκρόιντ, Μπιλ Μάρεϊ, Έντι Μέρφι, Τσέβι Τσέις, Μπίλυ Κρίσταλ, που ήταν όλοι τους βασικά μέλη της δημιουργικής ομάδας της. Η εκπομπή στο στούντιο που γίνονται τα γυρίσματα φιλοξενεί ζωντανό κοινό, και βέβαια μεταδίδεται ζωντανά στον αέρα, κάνοντας τρελές τηλεθεάσεις. Ένα από τα «κλου» της εκπομπής είναι ότι κάθε φορά την παρουσιάζει και μια διάσημη προσωπικότητα.

Ο εκρηκτικός μονόλογος

Ο Έλον Μασκ άρχισε την παρουσίαση την εκπομπή δηλώνοντας στο κοινό, ότι νιώθει πολύ τιμητικά που παρουσιάζει ένα τέτοιο σόου και πως γράφει ιστορία καθώς είναι ο πρώτος παρουσιαστής του Saturday Night Live που τυγχάνει να έχει το σύνδρομο Άσπεργκερ. Ο Μασκ συνέχισε το μονόλογό του λέγοντας πως πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και ότι η ανθρωπότητα πρέπει να αναζητήσει το μέλλον της αποικίζοντας κι άλλους πλανήτες και εξελισσόμενη σε έναν διαπλανητικό πολιτισμό.

Photo credit: Twitter

Με το γνωστό του ανέκφραστο στιλ, ο Έλον Μασκ συνέχισε λέγοντας: «Ξέρω ότι μερικές φορές λέγω ή γράφω παράξενα πράγματα, αλλά έτσι λειτουργεί το μυαλό μου». Και συμπλήρωσε με κάποια αλαζονεία: «Για όσους τυχόν ένιωσαν προσβεβλημένοι, θέλω απλά να πω, ότι εγώ, είμαι ο άνθρωπος που επανεφηύρα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και μεταφέρω ανθρώπους στον Άρη με διαστημόπλοια. Δηλαδή τί πιστεύατε; Ότι θα ήμουν ένας ήρεμος και νορμάλ άνθρωπος;».

Επενδύσεις στο μέλλον

Ο Έλον Μασκ, ανέφερε ότι το όνομα του μικρότερου γιου του είναι «Χ ΑΕ Α- Χii», αλλά αμέσως μετά θέλοντας να φωτίσει την ανθρώπινη πλευρά του, κάλεσε στη σκηνή τη μητέρα του, κυρία Μέι, και την σύστησε στο κοινό. Ο Έλον Μασκ, είναι βέβαια μια σύνθετη περσόνα που κινείται πέρα από τα όρια του ανθρώπινου μέτρου, και μπορεί να δράσει είτε ως αδέσμευτος «πρωτοπόρος» είτε ως «φερέφωνο» οργανωμένων συμφερόντων υψηλότερης κλίμακας. Είναι από τα πρόσωπα του 21ου αιώνα, που αναδεικνύονται σε παγκόσμιες προσωπικότητες, και πλέον αποκτούν τόση δύναμη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που μπορούν να την κεφαλαιοποιούν με κάθε τρόπο.

Το ενδιαφέρον με τον Έλον Μασκ, είναι ότι πράγματι επενδύει σε πρότζεκτ του μέλλοντος. Αρχικά ο Μασκ αναζήτησε το 2001 στη Ρωσία την αγορά παροπλισμένων διηπειρωτικών πυραύλων και διαστημικών οχημάτων τα οποία θα διαμόρφωνε σύμφωνα με τις ανάγκες του. Όμως οι διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους περιπλέχθηκαν οπότε ο ίδιος προχώρησε στο σχεδιασμό και την κατασκευή δικών του διαστημικών οχημάτων Falcon (απογείωσης) και Dragon (πολλαπλών χρήσεων). Μάλιστα το 2009, το Falcon 1 έγινε το πρώτο ιδιωτικό διαστημικό όχημα που τοποθέτησε δορυφόρο γύρω από την τροχιά της Γης.

H SpaceX και ο Ισαάκ Ασίμοφ

Η SpaceX έγινε η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που συνδέθηκε με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το 2012, μεταφέροντας προμήθειες και υλικά. Τον Δεκέμβριο του 2015 κατόρθωσε την πρώτη προσγείωση πυραύλου εκτόξευσης, εγκαινιάζοντας μια νέα πρακτική που μπορεί να χρησιμοποιεί τον πύραυλο και για άλλες εκτοξεύσεις διαστημικών οχημάτων. Στόχος του Μασκ είναι να ρίξει το κόστος των επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων 10 φορές κάτω από το τρέχον, ώστε να μπορεί να στέλνει ταξιδιώτες στον Άρη, και να ιδρύσει εκεί, έως το 2040, μια αποικία 80.000 κατοίκων. Επηρεασμένος από τον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Ισαάκ Ασίμοφ, πιστεύει ότι η εποίκηση νέων πλανητών μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα από κινδύνους και εξωτερικές απειλές όπως επιδημίες, αστεροειδείς, και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Με καταγωγή από τη Νότια Αφρική, αλλά ταυτόχρονα πολίτης του Καναδά και των ΗΠΑ, ο Μασκ το 2015 δημιούργησε την μη κερδοσκοπική εταιρεία Open AI, που ασχολείται με θέματα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), ενώ το 2016, υπήρξε συνιδρυτής της Neuralink, μιας εταιρείας νευροτεχνολογίας που έχει ως αντικείμενο την καλύτερη δυνατή σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με την τεχνητή νοημοσύνη. Τέλος το 2017, ίδρυσε την εταιρεία γεωτρήσεων The Boring Company, που ειδικεύεται στη διάνοιξη σηράγγων.

Και δορυφορικό internet

Το τελευταίο εγχείρημα του δαιμόνιου Έλον Μασκ, είναι η Starlink, μια εταιρεία που κατασκευάζει δορυφόρους χαμηλής τροχιάς, οι οποίοι θα προσφέρουν δορυφορικό διαδίκτυο. Τον Μάιο του 2019, εκτοξεύτηκαν 60 τέτοιοι δορυφόροι, αναβαθμίζοντας την πρόσβαση στο διαδίκτυο παγκοσμίως.

Στα αξιοσημείωτα του σαββατιάτικου σόου του Saturday Night Live, ήταν και το ότι για πρώτη φορά προβλήθηκε σε ζωντανή μετάδοση σε διεθνές επίπεδο. Για το σκοπό αυτό, το YouTube έκανε live streaming σε περισσότερες από 100 χώρες, ανάμεσα στις οποίες ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ινδία, το Μεξικό, η Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως επίσημα ανακοίνωσε το κανάλι NBC.

Το σύνδρομο Άσπεργκερ

Πάντως -για την ιστορία- ο Έλον Μασκ δεν είναι ο πρώτος παρουσιαστής του Saturday Night Live με σύνδρομο Άσπεργκερ. Ήταν ο Νταν Αϊκρόιντ (το 2003). Το σύνδρομο Άσπεργκερ, είναι μια νευρική αναπτυξιακή διαταραχή, που έχει κάποιες ομοιότητες με τον αυτισμό και ανιχνεύεται συνήθως σε άτομα μέσης ή ανώτερης ευφυΐας, αλλά χωρίς να δημιουργεί δυσκολίες στην αντίληψη και την απόκτηση (εκμάθηση – εκφορά) της γλώσσας.

Τα άτομα με Άσπεργκερ, έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο να αντιλαμβάνονται τον κόσμο, και κάποια δυσκολία να κατανοήσουν τα συναισθήματα των άλλων, πράγμα που με τη σειρά του επηρεάζει την ικανότητα τους να αλληλοεπιδρούν και να επικοινωνούν με άλλα άτομα. Ο Έλον Μασκ, τον Ιανουάριο του 2021 έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος με 203 δισ. δολάρια. Την περασμένη χρονιά (2020) η περιουσία του ήταν 24,6 δισ. δολάρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:01