search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:15
MENU CLOSE

Μητροπολίτης Δράμας: Συμμορία ιερωμένων με απειλεί με Χρυσαυγίτικες μεθόδους (Video & Photos)

11.05.2021 10:35
mitropolitis_dramas_new

Για πρωτοφανείς απειλές που δέχεται ύστερα από το γεγονός πως έστειλε στον εισαγγελέα 6 ιερείς που έκαναν Ανάσταση στις 12 τα μεσάνυχτα έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Δράμας.

Μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος αποκάλυψε ότι μετά τις αρχικές δηλώσεις του, έγινε αποδέκτης ύβρεων απέστειλαν υβριστικά και άλλα μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Ιεράς Μητρόπολης.

«Δέχθηκα πάρα πολλές ύβρεις από Χριστιανούς ευσεβείς σε εισαγωγικά, οι οποίοι μπορεί να διαφωνούν σε κάτι αλλά τη διαφωνία τους την δείχνουν με Χρυσαυγίτικο τρόπο. Εδώ έχουμε σχέση συμμορίας και δυστυχώς ιερωμένοι γίνονται αρχηγοί συμμορίας και μέσα του facebook καθοδηγούν αυτά τα πρόσωπα» είπε ο Μητροπολίτης.

Διερωτήθηκε, μάλιστα, «γιατί μέσα στην Εκκλησία να υπεισέρχεται οργανωτισμός τύπου εγκληματικής οργανώσεως Χρυσής Αυγής», προσθέτοντας ότι «δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό το πράγμα στη Μητρόπολη Δράμας, σε μια δημοκρατική περιοχή, με ιδιαίτερες ευαισθησίες».

Ανάσταση σε μοναστήρι έκανε ο ίδιος

Ο μητροπολίτης αποκάλυψε επίσης ότι στην ιερατική σύναξη που έκανε τη Μεγάλη Εβδομάδα είπε στους ιερείς ότι εφόσον δε συμφωνούν με το μέτρο της τέλεσης της Ανάστασης στις εννέα το βράδυ, τότε όλοι οι ιερείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υπογράψουν ένα κοινό υπόμνημα, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι δείχνοντας έτσι τη διαμαρτυρία τους.

Ο ίδιος πάντως, δεν έκανε Ανάσταση στον μητροπολιτικό ναό της Δράμας, αλλά πήγε στην μονή της Σίψας από τις 11 το ολονύχτιο μέχρι τις 3.30 το πρωί, αλλά κεκλεισμένων των θυρών, όπως είπε. Μόνο με τις μοναχές.

Παράλληλα με απόφασή του, δεν τελέστηκε η κυριακάτικη Θεία Λειτουργία και οι λοιπές λατρευτικές εκδηλώσεις σε τρεις ιερούς ναούς της Μητρόπολης Δράμας που παραμένουν κλειστοί καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ιερείς και προσωπικό των ναών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:13