search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:38
MENU CLOSE

Οι επόμενοι δύσκολοι μήνες για την κυβέρνηση

12.05.2021 07:00
mitsotakis_new

Με ημερομηνίες σταθμούς, με αποφάσεις που αφορούν το σχέδιο «Ελευθερία» και με τον προγραμματισμό των εμβολιασμών αναμένεται να βαδίσει η κυβέρνηση το επόμενο χρονικό διάστημα –τουλάχιστον για ενάμιση μήνα.

Όπως δείχνουν όλα, τα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι «πουλώντας» προσδοκίες και ελπίδα για το αύριο τα πράγματα μπορούν να επιστρέψουν σε μια κανονικότητα, έτσι τουλάχιστον όπως την θεωρεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με δεδομένο ότι το κλίμα που επικρατεί για την κυβέρνηση στην κοινωνία εξ αιτίας των χειρισμών της στην πανδημία είναι ιδιαίτερα κακό -το έδειξαν τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου– και ενώ οι πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα απογοητευμένοι από την προοπτική που υπάρχει για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, τα στελέχη της κυβέρνησης αναζητούν τρόπους για να απεγκλωβιστούν από την δύσκολη καθημερινότητα.

Καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται να φανούν τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας, δεδομένου ότι θα αρθούν και όλα τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι θα βρεθεί μπροστά σε μια δύσκολη πραγματικότητα.

Η άρση των μέτρων θα φέρει μοιραία και απολύσεις, αφού τίποτα δεν θα δεσμεύει τους επιχειρηματίες να μην προχωρήσουν σε απολύσεις, ενώ πολλά καταστήματα θα κλείσουν αφήνοντας πίσω τους δυσβάσταχτα χρέη .

Ο τουρισμός, παρά τους κυβερνητικούς προγραμματισμούς, για την ώρα δεν δείχνει να βαδίζει σε καλά μονοπάτια. Οι αισιόδοξοι ευελπιστούν από τα μέσα Ιουνίου μπορεί να υπάρξει μεγάλη κινητικότητα, ενώ οι πιο απαισιόδοξοι λένε ότι τα νούμερα θα φτάσουν γύρω στο 40% των εσόδων που είχε η χώρα το 2019 .

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα τα θέματα ασφάλειας –που δυστυχώς αναδείχθηκαν μέσα από το τραγικό γεγονός της δολοφονίας της 20χρονης μητέρας μετά από ληστεία στο σπίτι της- δίνουν ένα καθοριστικό χτύπημα στην κυβέρνηση, καθώς ο συγκεκριμένος τομέας ήταν αυτός στον οποίο είχε επενδύσει όλο το προηγούμενο διάστημα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26