Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Αυτές οι διασκεδαστικές θήκες σαλαμιού είναι τέλειες για το πρωινό της Κυριακής, σαν σνακ, για το σχολείο ή σαν ένα πρόχειρο γεύμα για το γραφείο και χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να ετοιμαστούν. Μπορείτε να τις γεμίσετε με σκέτα αυγά ή με ομελέτα σε άπειρους συνδυασμούς γεύσεων και υλικών.
1 πακέτο σαλάμι ήπιας γεύσης (όχι πολύ πικάντικο) 80 γραμμαρίων
3 μεγάλα αυγά
½ φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο, κατά προτίμηση μοτσαρέλα
6 ντοματίνια κομμένα στη μέση (προαιρετικά)
Φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Σε μια 12αρα φόρμα με θήκες για μάφιν, καλύψτε 6 θέσεις, στρώνοντας το σαλάμι, έτσι ώστε να μην έχει κενά στον πάτο. Ανάλογα με το μέγεθος της φέτας του αλλαντικού, θα πρέπει να καλύψετε το κάτω μέρος της φόρμας, έτσι ώστε να μην διαρρεύσει το αυγό. Αν είναι μικρές οι φέτες, στρώστε μια φέτα στον πάτο και συνεχίστε με τις υπόλοιπες περιμετρικά και γύρω – γύρω, σαν να στήνετε τα πέταλα ενός λουλουδιού. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με το γάλα ή την κρέμα και αλατοπιπερώστε ελαφρά.
Μοιράστε το μίγμα στις 6 καλυμμένες θήκες ομοιόμορφα και πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί. Προσθέστε και δύο μισά ντοματίνια στην κάθε θήκη, αν επιθυμείτε. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά ή έως ότου φουσκώσει η ομελέτα και ροδίσει.
Αφήστε να κρυώσουν ελαφρά και με ένα μαχαιράκι ανασηκώστε λίγο τις άκρες του σαλαμιού, αν έχουν κολλήσει στη φόρμα. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαύστε!
Συμβουλή
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.