search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:05
MENU CLOSE

Ισραήλ: «Χτυπήσαμε το σπίτι ηγέτη της Χαμάς» – Συνεχίζεται το λουτρό αίματος στη Γάζα (Photos/Videos)

16.05.2021 15:23
palestine_gaza_new
EPA/HAITHAM IMAD

Το σπίτι του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Yahya Sinwar, υποστηρίζει ότι έπληξε το Ισραήλ.

Ο στρατός «επιτέθηκε στην οικία του Γιαχία Σίνουαρ και του αδελφού του, ενός τρομοκράτη», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός στο Twitter, δημοσιεύοντας σχετικό βίντεο.

Ο Μοχάμεντ Σίνουαρ θεωρείται επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της Χαμάς ενώ το ισραήλ υποστηρίζει ότι οι κατοικίες του χρησιμοποιούνται ως «στρατιωτική υποδομή» για τη Χαμάς.

Photo Credit: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA/MOHAMMED SABER

Ξεπέρασαν τους 180 οι νεκροί Παλαιστίνιοι, τουλάχιστον 50 παιδιά νεκρά

Ο αριθμός των παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τη Δευτέρα, όταν ξεκίνησε το «σφυροκόπημα» του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ξεπερνά τα 180 άτομα. 52 από τους νεκρούς είναι παιδιά, σύμφωνα με το Al Jazeera. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, περισσότεροι από 1000 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί, ενώ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη οι Ισραηλινοί έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιους.

EPA/ABED AL HASHLAMOUN
EPA/MOHAMMED SABER

Τουλάχιστον 8 παιδιά σκοτώθηκαν μονάχα σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές σε μια συνοικία στην πόλη της Γάζας, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι, ήτοι ο βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός από την περασμένη Δευτέρα.

Στο Ισραήλ, από ρουκέτες της Χαμάς έχουν σκοτωθεί 10 άτομα, μεταξύ των οποίων 2 παιδιά.

Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας: Καταδικάζουμε την επιθετικότητα του Ισραήλ

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας καταδίκασε «με την σθεναρότερο τρόπο τη βίαιη επιθετικότητα του Ισραήλ» σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΟΙΣ την Κυριακή.

Η ανακοίνωση, την οποία μετέδωσαν σαουδαραβικά κρατικά ΜΜΕ, καλεί στον άμεσο τερματισμό των επιθέσεων εναντίον αμάχων, επισημαίνοντας πως συνιστούν «παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών».

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για την κλιμάκωση της βίας

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, αποφάσισε να συγκαλέσει την Τρίτη 18 Μάϊου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

EPA/HAITHAM IMAD

Συγκεκριμένα, με μήνυμά του στο twitter, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας αναφέρει: «Λόγω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και του απαράδεκτου αριθμού αμάχων, συγκαλώ έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Θα συντονίσουμε και θα συζητήσουμε πώς μπορεί η ΕΕ να συμβάλει καλύτερα στον τερματισμό της τρέχουσας βίας».

Ειδήσεις σήμερα

Παλαιστίνη: 7η ημέρα εχθροπραξιών, συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστίνιων σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά (Photo | Video)

Ισραήλ: Κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα – Ισοπέδωσε τα γραφεία Associated Press και Al Jazeera (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:05