search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:29
MENU CLOSE

Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Καιρός να φύγουν όσοι πίστευαν ότι λόγω εξουσίας μπορούν να εκμεταλλευτούν άλλους »

23.05.2021 13:33
papadimitriou_doretta

Στο κίνημα #MeToo και την πληθώρα καταγγελιών που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στο περιοδικό Instyle η Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Ποια είναι η άποψη σου για το MeToo αλλά και όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα στον καλλιτεχνικό χώρο; Το κράτος τελικά έκανε αυτά που έπρεπε; 

Θεωρώ αξιοθαύμαστο αυτό που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου κι έδωσε το έναυσμα σε πολλές ψυχές επιτέλους να ακουστούν, σε κάθε επαγγελματικό χώρο. Ως γυναίκα, ηθοποιός αλλά και αθλήτρια χαίρομαι που βγήκαν όλα στην επιφάνεια και εκτιμώ αφάνταστα το Σωματείο των Ηθοποιών και το έργο του να χειριστεί άμεσα και ταχύτατα όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη ότι θα συνεχίσει να κάνει το έργο της, όπως ήδη έκανε, διότι είναι καιρός να γίνει ένα βαθύ ξεκαθάρισμα και να φύγουν όσοι πίστευαν ότι λόγω εξουσίας και δύναμης μπορούν να εκμεταλλευτούν άλλους και άλλες.

Θέλει τόλμη η αποκάλυψη ή απλά βαθιά συνειδητοποιήση και αποδοχή από τον ίδιο μας τον εαυτό;

Από όλα θέλει. Δεν μπορώ να φανταστώ τι αισθάνονται και τι πληγές ψυχικές και σωματικές φέρουν όλα αυτά τα θύματα κακοποίησης. Είναι αδύνατο να σκεφτώ πως κατάφεραν να διαχειριστούν κάτι τόσο βάναυσο και μετέπειτα να το δημοσιοποιήσουν. Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει το οτιδήποτε αν δεν το έχει βιώσει. Ας ελπίσουμε ότι όλο αυτό θα φέρει την αλλαγή, διότι έγινε για να αλλάξουν τα πάντα στην τέχνη μας αλλά και σε όλους τους χώρους που συμβαίνει η σωματική και ψυχολογική κακοποίηση.

Ειδήσεις σήμερα

Σοφία Μπεκατώρου: Τώρα νιώθω πως μπορώ να αλλάξω πράγματα

«Δεν θυμόταν πόσες φορές την κακοποίησε» – Συγκλονίζει ο πατέρας της 10χρονής κολυμβήτριας (Video)

Ας μην αποδυναμώσουμε τις καταγγελίες!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:22