search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:32
MENU CLOSE

Κεφτεδάκια μελιτζάνας στο τηγάνι ή στο φούρνο

24.05.2021 07:00
e7255b21-3727-4a97-a00a-07566d990adc

Μικρά και νόστιμα κεφτεδάκια μελιτζάνας που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε γεύση από τα κανονικά.

Είναι μια λαχταριστή συνταγή μεζέ για να απολαύσετε με τους φίλους σας ή την οικογένειά σας, συνοδεία ούζου ή μπύρας, τώρα που καλοκαιριάζει!

Υλικά

800 γραμμάρια μελιτζάνες φλάσκες

120 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά + λίγη επιπλέον για το πανάρισμα

120 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

2 μεσαία αυγά

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό κατά βούληση

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσετε τα κεφτεδάκια, πρώτα αφού πλύνετε τις μελιτζάνες και τις τοποθετήσετε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στις αντιστάσεις για μια ώρα.

Μόλις είναι έτοιμες, αφήστε τις να κρυώσουν, κόψτε τα κοτσάνια και αφαιρέστε τη φλούδα. Βάλτε τον πολτό αυτό σε ένα σουρωτήρι και πατήστε τον ελαφρά με ένα πιρούνι για στραγγίσει από τα περιττά υγρά.

Μεταφέρετε τον πολτό σε ένα μπολ, προσθέστε τα αυγά, το σκόρδο, τη φρυγανιά και την τριμμένη παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε όπως επιθυμείτε.

Ρίξτε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ζυμώστε με τα χέρια σας μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Αν η ζύμη δεν είναι πολύ σφικτή μπορείτε να προσθέσετε παραπάνω φρυγανιά.

Σχηματίστε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια στο μέγεθος περίπου ενός καρυδιού, περάστε τα από λίγη τριμμένη φρυγανιά και τηγανίστε τα σε καυτό σπορέλαιο (170ο C), μερικά κομμάτια κάθε φορά, για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Στραγγίστε τα από τα λάδια, βάζοντάς τα σε δίσκο καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετέ τα ζεστά!

Συμβουλή

Μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο στους 200ο C για 15 με 20 λεπτά ή να προσαρμόσετε τον χρόνο και τη θερμοκρασία ανάλογα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:32