search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:21
MENU CLOSE

Αυθεντικό Μεξικάνικο κέικ με 3 γάλατα (tres leches)

27.05.2021 07:00
ΣΥΝΤΑΓΗ

Ένα εξαιρετικά ελαφρύ κέικ, που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του γάλακτος και δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανέναν. Αφράτο και δροσιστικό, εμποτίζεται με ένα μείγμα από 3 είδη γάλακτος και συμπληρώνεται με μια ελαφριά σαντιγί.

Υλικά

125 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 αυγά μεγάλα
200 γραμμάρια ζάχαρη χωρισμένα σε ¾ φλιτζανιού και ¼ φλιτζανιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
80 ml γάλα πλήρες


Για το σιρόπι εμποτισμού

340 ml γάλα εβαπορέ
255 ml ζαχαρούχο γάλα
80 ml κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά
Για την επικάλυψη
470 ml κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και αλευροβουτυρώστε ένα σκεύος 22 Χ 13 εκατοστά. Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και αφήστε τα στη άκρη. Σε δύο άλλα μπολ διαχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα χτυπήστε τους κρόκους με τα ¾ φλιτζανιού ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμώσουν, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το γάλα και τη βανίλια ανακατεύοντας ελαφρά. Στη συνέχεια χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ τα ασπράδια για 1 λεπτό μέχρι να αποκτήσουν κορυφές και ρίξτε και το ¼ φλιτζάνι ζάχαρης χτυπώντας καλά.

Ενώστε το μείγμα των κρόκων με τα στέρεα υλικά, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα και διπλώστε απαλά και τα ασπράδια, προσέχοντας να μην χαθεί ο αέρας αλλά να ανακατευτούν καλά. Ρίξτε στη φόρμα τη ζύμη, ισιώστε με μια σπάτουλα και ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο.

Για το σιρόπι, απλά ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά σε μια κανάτα και μόλις κρυώσει καλά το κέικ, περιχύστε το απαλά, αφού έχετε τρυπήσει την επιφάνειά του με ένα πιρούνι. Για τη σαντιγί, χτυπήστε με το μίξερ καλά τα υλικά (παγωμένα) σε κρύο μπολ σε υψηλή ταχύτητα για 1 ή 1,5 λεπτό μέχρι να πήξει καλά και απλώστε την με μια σπάτουλα στην επιφάνεια του κέικ. Διακοσμήστε με φρούτα ή ότι άλλο επιθυμείτε και απολαύστε!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:19