search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:27
MENU CLOSE

Μειωμένα ενοίκια: Ξεκινά η πληρωμή των αποζημιώσεων για τον Απρίλιο

28.05.2021 14:47
akinita_new

Εντός της ημέρας αναμενεται να ξεκινήσει η πληρωμή των δικαιούχων για την κρατική αποζημίωση στα ενοίκια του Απριλίου.

Η στήριξη των ιδιοκτητών ακινήτων μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 80% των μισθωμάτων, τα οποία δεν εισπράχθηκαν στο πλαίσιο των μέτρων.

Η ειδική πλατφόρμα προκειμένου οι ιδιοκτήτες να υποβάλλουν τη δήλωση Covid, θα ανοίξει μετά την καταβολή της αποζημίωσης. Η δήλωση είναι υποχρεωτική για όλους, καθώς όσοι εισπράξουν αποζημίωση αλλά δεν υποβάλλουν δήλωση θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα.

Το μοντέλο αποζημίωσης είναι ίδιο και για τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα:

  • «Κούρεμα» 100% θα έχουν οι επιχειρήσεις σε λιανεμπόριο, εστίαση, πολιτισμό, αθλητισμό, τουρισμό, μεταφορές και σε όσες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα.
  • Μειωμένο ενοίκιο κατά 40% ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή εργασίας καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.
  • Η έκπτωση 40% για τους πληττόμενους ΚΑΔ που δεν έχουν διακόψει τη λειτουργία τους παύει να ισχύει και θα καταβάλουν κανονικά το ενοίκιο, όπως αυτό προβλέπεται στο σχετικό συμφωνητικό.
  • Οι ιδιοκτήτες-φυσικά πρόσωπα που δεν θα λάβουν καθόλου ενοίκιο θα αποζημιωθούν όπως και τους προηγούμενους μήνες στο 80% του αρχικού μισθώματος, ενώ τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα θα αποζημιωθούν στο 60% του συμφωνημένου μισθώματος. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα λάβουν το 60% του ενοικίου θα αποζημιωθούν για το 50% της ζημιάς.

Σύμφωνα με την απόφαση ξεκαθαρίζεται ότι για επιχειρήσεις που δεν ήταν ενεργές την 4η Ιανουαρίου 2021 λαμβάνεται υπόψη ο κύριος ΚΑΔ κατά την ημερομηνία έναρξής τους από την 4η Ιανουαρίου 2021 και εντεύθεν.

Σε περίπτωση που η επιχείρηση δήλωσε ημερομηνία έναρξης υποκαταστήματος μετά την 4η Ιανουαρίου 2021, λαμβάνεται υπόψη ο ενεργός κύριος ΚΑΔ υποκαταστήματος κατά την έναρξη του υποκαταστήματος από την 4η Ιανουαρίου 2021 και έως και τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης.

Ειδήσεις σήμερα

Αύξηση κατώτατου μισθού: Άντε και καλό… 2023!

Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης

ΟΠΕΚΑ: Σήμερα η καταβολή 13 επιδομάτων και παροχών – Ολοκληρώνεται και η πληρωμή των συντάξεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:24