Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά
2 ¼ φλιτζάνια γάλα πλήρες
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ζεστάνετέ τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί και να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις κάψει και σχηματιστεί ένας δακτύλιος αφρού στα τοιχώματα του σκεύους, είναι έτοιμο. Μεταφέρετέ το σε ένα δοχείο για να κρυώσει και προσθέστε και το εκχύλισμα βανίλιας. Αφού το ανακατέψετε καλά, αφήστε το λίγο να κρυώσει και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Είναι προτιμότερο να το αφήσετε όλο το βράδυ. Όταν είναι έτοιμο, ρίξτε το κρύο μίγμα σε παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής για 20-25 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως ή αν έχετε χρόνο σκεπάστε με μια ζελατίνα να εφαρμόζει στην επιφάνεια και αφήστε το στην κατάψυξη να “ωριμάσει” για 2-3 ώρες.
Αν δεν έχετε τη μηχανή παρασκευής παγωτού, τοποθετήστε το μίγμα σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και μόλις μισοπαγώσει χτυπήστε το με το μίξερ χειρός να αφρατέψει. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 3-4 φορές (πάγωμα, χτύπημα με το μίξερ, ξανά πάγωμα) και θα έχετε ένα αφράτο και χωρίς κρυστάλλους παγωτό.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.