ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:32
MENU CLOSE

Πανεύκολο παγωτό βανίλια

31.05.2021 08:20

Υλικά

¾ φλιτζανιού ζάχαρη

2 ¼ φλιτζάνια γάλα πλήρες

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ζεστάνετέ τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί και να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις κάψει και σχηματιστεί ένας δακτύλιος αφρού στα τοιχώματα του σκεύους, είναι έτοιμο. Μεταφέρετέ το σε ένα δοχείο για να κρυώσει και προσθέστε και το εκχύλισμα βανίλιας. Αφού το ανακατέψετε καλά, αφήστε το λίγο να κρυώσει και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Είναι προτιμότερο να το αφήσετε όλο το βράδυ. Όταν είναι έτοιμο, ρίξτε το κρύο μίγμα σε παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής για 20-25 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως ή αν έχετε χρόνο σκεπάστε με μια ζελατίνα να εφαρμόζει στην επιφάνεια και αφήστε το στην κατάψυξη να “ωριμάσει” για 2-3 ώρες.

Συμβουλή

Αν δεν έχετε τη μηχανή παρασκευής παγωτού, τοποθετήστε το μίγμα σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και μόλις μισοπαγώσει χτυπήστε το με το μίξερ χειρός να αφρατέψει. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 3-4 φορές (πάγωμα, χτύπημα με το μίξερ,  ξανά πάγωμα) και θα έχετε ένα αφράτο και χωρίς κρυστάλλους παγωτό.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:28
Exit mobile version