search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:24
MENU CLOSE

Το ονειρικό Bianco στην Τήνο

31.05.2021 18:04
Bianco-Tinos

Για τρίτη χρονιά επιστρέφει το BEACH HOUSE RESTAURANT BIANCO στην παραλία του Μπάλλου της Τήνου.

Σταθερά αγαπημένο, και φέτος ανανεωμένο τόσο γευστικά όσο και αισθητικά περιμένει τους επισκέπτες του δίπλα στη θάλασσα για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης και απόλαυσης. Με εύκολη πρόσβαση, καθώς απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από τη Χώρα και εντυπωσιακή διαρρύθμιση. Ουσιαστικά η όμορφη παραλία με την καθαρή αμμουδιά διαιρείται στα τρία, με το εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα, το κομμάτι με τα sunbeds και τις ομπρέλες, και το μπαρ με τα lounge καθίσματα, όπως γράφει το protothema.gr.

Πλέον, διατηρώντας το ίδιο μοτίβο, έχουν φροντίσει ο χώρος να γίνει ακόμη πιο άνετος, με σεβασμό στις ανάγκες για χαλάρωση και απόλαυση του κάθε επισκέπτη ξεχωριστά. Παράλληλα, η προσθήκη νέων στοιχείων στη διακόσμηση αναβαθμίζει την αισθητική εμπειρία και αναμένεται να εκπλήξει όσους βρεθούν και φέτος στην παραλία του Μπάλλου.

Νέες, γευστικές εκπλήξεις

BIANCO-3
Ο Βαγγέλης Κατσίκης με τον σεφ Ηλία Κιαζόλι

Το μεγάλο στοίχημα για την ομάδα του Bianco είναι να αναδείξουν τη γευστική παράδοση της Τήνου. Έτσι, ενώ η φιλοσοφία του μενού βασίζεται στη δημιουργική κουζίνα με επιρροές από διάφορες χώρες, στόχος είναι οι γεύσεις αυτές να συνδυαστούν με άφθονα τηνιακά προϊόντα. «Τα τοπικά και εποχιακά προϊόντα της Τήνου είναι οδηγός μας και κομμάτι της φιλοσοφίας του Bianco. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε τις αγκινάρες, την κάππαρη, τη μεγάλη ποικιλία τυριών… Είναι αξιοσημείωτο και πολύ ενθαρρυντικό, επίσης, ότι πλέον νέοι ντόπιοι παραγωγοί, συνεχίζοντας την παράδοση του νησιού, ασχολούνται με την καλλιέργεια, την κτηνοτροφία, την τυροκομία και την οινοποιία. Είμαστε υποστηρικτές και αρωγοί στην πραγματικά ποιοτική προσπάθειά τους», λέει η ομάδα του Bianco. Την υλοποίηση αυτού του «παντρέματος» έχει αναλάβει ο σεφ Ηλίας Κιαζόλι, που φέτος προτείνει νέα πιάτα όπως μεσογειακή αποδομημένη τάρτα με κρέμα τυριών, ντοματίνια, πουρέ από πιπεριά Φλωρίνης και αλμυρό μπισκότο από παλαιωμένη γραβιέρα Τήνου, λαχανοντολμάδες θαλασσινών με λάχανο σαβόι, μαγιονέζα ταραμά, χυμό από τουρσί, ντομάτα και πράσινο λάδι, fregola θαλασσινών με γυαλιστερές και κυδώνια, Ψάρι φρικασέ με άγρια χόρτα Τήνου και μπαλοτίνα σφυρίδας με φάρσα λαχανικών τυλιγμένη σε nori, πουρέ από σελινόριζα αρωματισμένη με εσπρέσο και κρέμα αβοκάντο, jalapeños.

BIANCO-2
BIANCO-4

Δεν παραλείπουμε να κλείσουμε το γεύμα με γλυκό, όπως μία αρωματική τάρτα λεμονιού με χειροποίητο παγωτό από αγελαδινό γάλα. Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά από τη 1 το μεσημέρι, ωστόσο μια βραδινή επίσκεψη επιβάλλεται, για να απολαύσετε το γεύμα σας υπό το φως του φεγγαριού, με την ήχο της θάλασσας, τα φώτα της Σύρου απέναντι και τη χαλαρή μουσική να κάνουν κάθε βραδιά ξεχωριστή. Όσο για τον ατμοσφαιρικό χώρο του μπαρ, εκεί θα απολαμβάνετε δροσιστικά κοκτέιλ όπως Bianco Mojito και Μαστίχα Fresh, καθώς και άλλα ξεχωριστά καλοκαιρινά ποτά, από τις 9 το πρωί εως τη δύση του ηλίου.

BIANCO-5

«Με οδηγό μας την ποιότητα»

«Η περυσινή χρονιά ήταν σαφώς ιδιαίτερη, λόγω της πανδημίας. Εμείς καταφέραμε με σύνεση να κάνουμε κάθε επισκέπτη να αισθάνεται ασφάλεια, εμπιστοσύνη και να απολαμβάνει την ποιότητα στο εστιατόριο, στην παραλία και στο σέρβις μας γενικότερα. Παράλληλα, μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε και να βελτιώσουμε τη φιλοσοφία της φιλοξενίας μας. Τη φετινή χρονιά, με τον ίδιο οδηγό και με περισσότερο ζήλο, αφού ο κόσμος έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη να χαλαρώσει και να απολαύσει τις διακοπές του, εμείς παρέχουμε αυτό που χαρακτηρίζει το Bianco σε όλες τις δραστηριότητές του και δεν είναι άλλο από την ποιότητα», δήλωσε στο protothema.gr ο Βαγγέλης Κατσίκης, ιδιοκτήτης του Bianco.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:20