Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ένας μεζές της ταβέρνας, εύκολος και απλός, που συνδυάζει την γλυκύτητα από τις πιπεριές με την σπιρτάδα της φέτας.
Είναι το ιδανικό ελληνικό ορεκτικό που μας φέρνει στο νου γεύματα κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, διακοπές και παραλίες.
4 μακριές πιπεριές κέρατο (πράσινες ή κόκκινες)
250 γραμμάρια φέτα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το βούρτσισμα
Αλατοπίπερο κατά βούληση
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
Λίγη γαλέτα ή ψίχουλα ψωμιού (προαιρετικά)
Ξύδι βαλσάμικο ή απλό
Πλύνετε τις πιπεριές και με προσοχή με ένα μαχαιράκι, κόψτε ένα καπάκι και ξεσποριάστε τις.
Σε ένα μπολ, βάλτε την φέτα αφού την τρίψετε με τα χέρια σας σε χοντρά κομμάτια, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, ρίγανη και το ψιλοκομμένο τσίλι, αν χρησιμοποιήσετε.
Με ένα μακρύ κουτάλι, γεμίστε τις πιπεριές με το μίγμα της φέτας, προσέχοντας να μην ανοίξουν.
Βουρτσίστε τις με λίγο ελαιόλαδο και κλείστε το άνοιγμα με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας και το καπάκι ή με λίγα ψίχουλα ή γαλέτα πιέζοντας τα ελαφρά έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα καπάκι.
Τηγανίστε τις σε λίγο ελαιόλαδο ή ψήστε τις στο γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να καφετίσουν ελαφρά σε όλες τις πλευρές.
Σερβίρονται ζεστές, περιχυμένες με λίγο βαλσάμικο ξύδι.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.