search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:00
MENU CLOSE

Χρυσοχοΐδης: «Δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας αλλά της εγκληματοφοβίας» (Video)

04.06.2021 14:22
xrysoxoidis new

Δηλώσεις έκανε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στον απόηχο των αυξημένων περιστατικών εγκληματικότητας που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης απατώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι  Αύξηση εγκληματικότητας δεν υπάρχει! Το ξαναλέω! Άκουσα τον κ. Βούτση που είπε για τον Covid, αλλά παρ’ όλα αυτά έχουμε μειωμένα στοιχεία εγκληματικότητας, ανθρωποκτονίες, κλοπές!

Καταθέτω τα στοιχεία στη Βουλή! Στο πεντάμηνο του ’21 σε σχέση με ’20 υπάρχει μείωση 10%-40%», είπε και πρόσθεσε: «Η βαρβαρότη στα Γλυκά Νερά και ο κύκλος αίματος των μπράβων!

Σπάνιο και ανήκουστο για τα ήθη μας! Στραγγάλισαν μάνα μπροστά στο μωρό της, που μας εξοργίζει αλλά είναι μοναδικό φαινόμενο, όσο και να φοβίζει! Τους δράστες τούς αναζητεί η αστυνομία! Το έγκλημα λοιπόν, ενώ είναι πηγή σε αίσθημα ανησυχίας, δεν μεταφράζεται σε αύξηση εγκληματικότητας.

Οι μπράβοι περιοδικά λύνουν τις διαφορές τους! Το ’18 είχαμε 7 αλληλοεκτελέσεις μπράβων! Να σταματήσουμε την κλιμάκωση που είναι επικίνδυνη! Είναι ξεκαθάρισμα!

«Μεγαλώνει το αίσθημα του φόβου»

Με τα Γλυκά Νερά και τους μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα, αλλά η εγκληματοφοβία και το αίσθημα ανασφάλειας! Δεν το υποτιμώ, αλλά είναι άλλο πράγμα! Υπάρχει σύγχυση εγκληματοφοβίας και εγκληματικότητας! Η εγκληματικότητα μειώνεται, δεν αυξάνεται».

Ο ίδιος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν έκανε τίποτα για την αστυνομία. «Δεν πήρατε ούτε ένα αυτοκίνητο! Δεν αγοράσατε ούτε ένα γιλέκο και υπήρχαν 16.000 ληγμένα!» ανέφερε.

Τέλος επιτέθηκε στο νόμο Παρασκευόπουλου, λέγοντας πως μόνο στο κέντρο της Αθήνας έχουν παρατηρηθεί 117 περιπτώσεις κλοπών από άτομα που βγήκαν από τη φυλακή από τις ευεργετικές του διατάξεις.

Δύο νεκροί και έξι τραυματίες σε τροχαίο στις Σέρρες

Ομόνοια: Τοποθετήθηκαν συσκευές που καθαρίζουν τον αέρα – Πως λειτουργούν (Photos/Video)

Ξανανοίγουν τα ιστορικά ανθοπωλεία του Συντάγματος – Ποια είναι η ιστορία τους (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:57