search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:24
MENU CLOSE

Σεξ και διατροφή: Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουν οι άνδρες

04.06.2021 19:34
sex_new

Το ότι η διατροφή είναι ένας παράγοντας που επιδρά στις σεξουαλικές επιδόσεις είναι κάτι παγκοίνως γνωστό.

Μάλιστα, από πολύ παλιά υπάρχουν διατροφικές συνήθειες και τροφές που θεωρούνται αφροδισιακές -και όπως απέδειξε η επιστήμη, όντως, λόγω των συστατικών που περιέχουν, βοηθούν τη λίμπιντο.

Ωστόσο, υπάρχουν και τρόφιμα που επιδρούν αρνητικά στη διάθεση για σεξ, και τα οποία καλό είναι να αποφεύγουμε, αν επιθυμούμε μια… ζωηρή ερωτική ζωή.

Κάποια από τα τρόφιμα αυτά είναι τα παρακάτω:

Αλάτι: Η αυξημένη κατανάλωση αλατιού οδηγεί στην υπέρταση. Μελέτες έχουν δείξει ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση συμβάλλει στη στυτική δυσλειτουργία και δεν αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή κατά της ΣΔ.

Σόγια: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι μια διατροφή πλούσια σε σόγια μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στύσης στον άνδρα. Αυτό συμβαίνει επειδή ο συγκεκριμένος καρπός ρίχνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

Κονσέρβες: Οι περισσότερες κονσέρβες περιέχουν ένα χημικό συστατικό που ονομάζεται BPA. Η χρόνια έκθεση στη βλαβερή ουσία έχει αποδειχθεί πως αυξάνει κατά τέσσερις φορές τις πιθανότητες αδυναμίας επίτευξης στύσης.

Τρανς λιπαρά: Συμβάλλουν σημαντικά στην καρδιοπάθεια. Βρίσκονται σε αρκετές επεξεργασμένες τροφές. Η καλή κυκλοφορία του αίματος και η δυνατή καρδιά είναι βασικές προϋποθέσεις για τις ανεβασμένες σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών.

Ζάχαρη: Μελέτες δείχνουν ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης μειώνονται έως και κατά 25% όταν αυξάνονται απότομα τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα.

Πηγή: onmed.gr

Δίαιτα: Τα τρία τρόφιμα που δε σε «αφήνουν» να χάσεις βάρος

Body shaming: Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους έχουν βιώσει στιγματισμό για το βάρος τους

Βουλβοδυνία: Η «αόρατη» ασθένεια που ταλαιπωρεί τη σύντροφο του Damiano David

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09