search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:37
MENU CLOSE

Τροπικό κέικ με ανανά

04.06.2021 07:00
keik-anana

Ένα εξαιρετικά εύκολο κέικ στην παρασκευή του, ιδανικό για κάθε περίσταση. Είναι αφράτο, με φρουτώδη γεύση και πλημμυρισμένο με τροπικά αρώματα από τον εξωτικό ανανά.

Υλικά

¾ φλιτζανιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

¾ φλιτζανιού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι λευκή σοκολάτα λιωμένη

4 μεγάλα αυγά

1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό

2 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 φλιτζάνι θρυμματισμένο ανανά, στραγγισμένο από τα υγρά του

Για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

Κρέμα σαντιγί

Κομμάτια ανανά

Κερασάκια μαρασκίνο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170ο C και βουτυροαλευρώστε μια φόρμα για κέικ. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Βάλτε και τη λιωμένη σοκολάτα και ομογενοποιήστε. Ξεκινήστε να προσθέτετε τα αυγά, ένα – ένα κάθε φορά, ενσωματώνοντας τα στο μίγμα. Συνεχίστε με το γάλα που θα πρέπει να είναι χλιαρό. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίστε όλα τα στέρεα υλικά, το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν και αφού τα προσθέσετε στο μίγμα των υγρών, ανακατέψτε τα με το μίξερ απαλά για 30 δευτερόλεπτα ή με μια σπάτουλα. Διπλώστε στη ζύμη και τον καλά στραγγισμένο θρυμματισμένο ανανά και μεταφέρετε στην προετοιμασμένη φόρμα ψησίματος. Ψήστε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα ή το πολύ 1 ώρα και 20 λεπτά , μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο να βγει καθαρή. Αφήστε το κέικ να κρυώσει καλά και μεταφέρετέ το σε πιατέλα. Αν θέλετε μπορείτε να το διακοσμήσετε με σαντιγί, κομμάτια ανανά και κερασάκια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:35