search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:14
MENU CLOSE

Ξεκινούν ξανά τα επισκεπτήρια στα γηροκομεία – Τι θα γίνει με τη μουσική στην εστίαση

04.06.2021 16:58
oldmen-new

Ηλικιωμένοι στους οίκους ευγηρίας θα μπορούν να δέχονται επισκέπτες υπό όρους και προϋποθέσεις, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατά τη συνεδρίασή της την Παρασκευή.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση, θα συνεχίσουμε και την ερχόμενη εβδομάδα χωρίς μουσική και με το γνωστό ωράριο απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας, καθώς οι σχετικές αποφάσεις αναμένονται στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι επισκέπτες θα επιτρέπονται στους οίκους ευγηρίας, όμως θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 95% οι εργαζόμενοι στις μονάδες αυτές και κατά 85% οι άνθρωποι που διαμένουν εκεί. Επίσης, οι δικοί τους άνθρωποι που θα τους επισκέπτονται θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και να έχουν αρνητικό self-test.

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένονται οι αποφάσεις για τη μουσική στην εστίαση και για το ωράριο κυκλοφορίας, καθώς και ένα χρονοδιάγραμμα “ανοιγμάτων”, αφού η επιτροπή των ειδικών διαπιστώσει ότι έχει μειωθεί περαιτέρω το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα. Η μουσική αναμένεται να επιτραπεί στην εστίαση από τις αρχές Ιουλίου, ενδεχομένως από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις για τη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου.

Επίσης, στα τέλη της προσεχούς εβδομάδας, θα αποφασιστεί αν θα επιτραπεί οι συμμετέχοντες στις δεξιώσεις να αυξηθούν από τους 100 στους 200.

Τεράστια βλέννα σαν γλίτσα καλύπτει τη θάλασσα του Μαρμαρά και απειλεί το Αιγαίο (Video/Photos)

Ξανανοίγουν τα ιστορικά ανθοπωλεία του Συντάγματος – Ποια είναι η ιστορία τους (Photos)

Έρχεται το online διαζύγιο – Πώς να χωρίσετε με ένα… email

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:12