search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:49
MENU CLOSE

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Ο Έλληνας υπουργός ΛΟΑΤΚΙ+ που συμπεριλήφθηκε στη λίστα του NBC

08.06.2021 17:33
Giatromanolakis-new

Στη ετήσια λίστα του αμερικανικού δικτύου NBC με τα 30 ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που ξεχώρισαν διεθνώς συμπεριλήφθηκε ο Έλληνας Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Με τίτλο «ο πρώτος ανοιχτά γκέι υφυπουργός της Ελλάδας προτρέπει τα νεαρά ΛΟΑΤΚΙ άτομα να μην βάζουν τα όνειρά τους σε αναμονή» το NBC δημοσιεύει ένα εκτενές προφίλ του αρμόδιου για τον σύγχρονο πολιτισμό υφυπουργού, αναφερόμενο στην επαγγελματική του πορεία, φιλοξενώντας και σχετικές δηλώσεις του.

Η λίστα που δημοσιεύεται Ιούνιο για να τιμήσει τον μήνα Υπερηφάνειας (Pride month), επικεντρώνεται κάθε χρόνο σε μία συγκεκριμένη θεματική. Για τη φετινή λίστα, το NBC επέλεξε τα 30 ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που σημείωσαν «πρωτιές» στον τομέα και στη χώρα τους, καταδεικνύοντας την αλλαγή που διαμορφώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην φετινή λίστα, μαζί με τον Έλληνα Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, συγκαταλέγονται ο Πιτ Μπούτιτζιτζ, το πρώτο ανοιχτά γκέι μέλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ο ηθοποιός Έλιοτ Πέιτζ, ο πρώτος τρανς άντρας στο εξώφυλλο του περιοδικού ΤΙΜΕ, η Καρίν Ζαν-Πιερ, επιτελάρχης της εκλογικής καμπάνιας της Κάμαλα Χάρις, η οποία μάλιστα έγινε πρόσφατα η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη κυβερνητική εκπρόσωπος στον Λευκό Οίκο.

Βουλεύτρια, βουλευτής ή βουλευτίνα

Χαρούμενος ο Λοβέρδος από τις …επιθέσεις Τσίπρα

Γιώργος Παπανδρέου: Ζητά απόδοση δικαιοσύνης για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48