search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:01
MENU CLOSE

Πού οφείλεται το παγκόσμιο μπλακ άουτ στις μεγαλύτερες ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο

08.06.2021 16:15
internet-outrage-new

Δεκάδες ιστοσελίδες υψηλής επισκεψιμότητας (κυβερνήσεων, εφημερίδων και άλλων ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης) τέθηκαν εκτός λειτουργίας για κάποιο διάστημα, εξαιτίας μιας βλάβης που συνδέεται με την αμερικανική εταιρεία cloud computing Fastly.

Ιστότοποι μεγάλης κυκλοφορίας, μεταξύ των οποίων οι  The GuardianFinancial TimesThe New York TimesLe MondeBloomberg NewsCNNBBC, Reddit, Amazon, Paypal και Spotify, αναφέρθηκε από τον εξειδικευμένο ιστότοπο Downdetector.com πως αντιμετωπίζουν προβλήματα, μετά από εκτεταμένη διακοπή λειτουργίας της εταιρείας παροχής υπηρεσιών cloud Fastly, η οποία κυμάνθηκε από λίγα λεπτά μέχρι περίπου μία ώρα, όμως φάνηκε στη συνέχεια να επαναλειτουργούν.

H Fastly, ένας από τους δημοφιλέστερους στον κόσμο παρόχους περιεχομένου βασισμένου στο cloud, ανακοίνωσε πως «το θέμα εντοπίσθηκε και διορθώθηκε (…) οι παγκόσμιες υπηρεσίες επιστρέφουν».

Η εταιρεία, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2019, βοηθάει ιστότοπους να μετακινούν περιεχόμενο χρησιμοποιώντας λιγότερο «μποτιλιαρισμένες» οδούς και δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να φθάνουν ταχύτερα στους καταναλωτές.

Ο κύριος ιστότοπος της βρετανικής κυβέρνησης gov.uk είχε πέσει.

Ο ιστότοπος της Fastly ανέφερε πως οι περισσότερες από τις περιοχές που καλύπτει είχαν «υποβαθμισμένη απόδοση». Μηνύματα για σφάλμα σε αρκετούς από τους ιστότοπους παρέπεμπαν σε προβλήματα της Fastly.

«Αυστραλοτιτάν»: Ανακαλύφθηκε νέος γίγαντας – Είχε μήκος όσο ένα γήπεδο μπάσκετ και ύψος δύο ορόφων (Photo)

Ελ Σαλβαδόρ: Ελεύθερη η 28χρονη – Την κατηγορούσαν για τη «δολοφονία του αγέννητου παιδιού της»

Ιταλία: Θρήνος για τη Σαμάν Αμπάς – Δολοφονήθηκε επειδή είπε όχι σε γάμο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57