search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:27
MENU CLOSE

Εμβόλιο AstraZeneca: Νέα παρενέργεια! Ποιοι δεν πρέπει να το κάνουν

11.06.2021 15:15
emvolio-astrazeneca-new-01
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καμπανάκι κινδύνου σήμανε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων συστήνεται όσοι έχουν παρουσιάσει το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής να μην εμβολιαστούν κατά της COVID-19 με το σκεύασμα της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Vaxzervia.

Η επιτροπή ασφαλείας συστήνει ότι το σύνδρομο να προστεθεί στις πληροφορίες για το προϊόν ως νέα παρενέργεια του εμβολίου Vaxzervia αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τι είναι το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής

Είναι μια κατάσταση στην οποία το αίμα διαρρέει από τα τριχοειδή αγγεία στους μυς και στις κοιλότητες του σώματος και χαρακτηρίζεται από οίδημα και μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Ο EMA άρχισε να εξετάζει αυτές τις περιπτώσεις τον Απρίλιο και η σημερινή σύσταση προστίθεται στα άλλα προβλήματα με το εμβόλιο της AstraZeneca, περιλαμβανομένης μιας πιθανής σχέσης με σπάνια θέματα θρόμβων αίματος.

Τον περασμένο μήνα ο EMA συνέστησε να μην γίνεται η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca για ανθρώπους με προβλήματα θρομβώσεων.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή διευρύνει επίσης την έρευνά της για περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας έπειτα από τον εμβολιασμό με το AstraZeneca και άλλα εμβόλια από την Pfizer, τη Moderna και την J&J.

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Καβγάς Τσίπρα – Τασούλα στη Βουλή – Για φίμωση κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση (video)

Πεταλιοί: Γαλαζόπρασινα νερά και πεύκα μέχρι την θάλασσα – Ποιες είναι οι «ελληνικές Μαλδίβες» (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43