search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:35
MENU CLOSE

Ιστορική ημέρα στο Ισραήλ: Νετανιάχου τέλος, ο Ναφτάλι Μπένετ ορκίστηκε πρωθυπουργός

13.06.2021 21:33
netaniahu_new

Ο Ναφτάλι Μπένετ ορκίστηκε πρωθυπουργός του Ισραήλ, διαδεχόμενος τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος απομακρύνεται από την εξουσία μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

Από τους 119 παρόντες βουλευτές (του 120μελούς Κοινοβουλίου) 60 ψήφισαν υπέρ του νέου συνασπισμού, στον οποίο μετέχουν η δεξιά, η αριστερά και στηρίζει επίσης αραβικό κόμμα. Πενήντα εννέα βουλευτές, κυρίως του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου, της άκρας δεξιάς και υπερορθόδοξων κομμάτων, καταψήφισαν.

Ο νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ, Νάφταλι Μπένετ

Ο κεντρώος Μίκι Λεβί νέος πρόεδρος του Κοινοβουλίου

Νωρίτερα, οι Ισραηλινοί βουλευτές εξέλεξαν τον κεντρώο Μίκι Λεβί πρόεδρο του Κοινοβουλίου πριν από την ψηφοφορία για τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό που αναμένεται να θέσει τέλος στη θητεία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο βουλευτής Λεβί, 69 ετών, του κεντρώου κόμματος Γες Ατίντ (Υπάρχει Μέλλον), εξελέγη με 67 ψήφους (από τις 120 στο κοινοβούλιο). Αντικαθιστά τον Γιαρίβ Λεβίν, βουλευτή του δεξιού κόμματος Λικούντ, του πρωθυπουργού Νετανιάχου.

Πανηγυρισμοί στο Τελ Αβίβ

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής για να γιορτάσουν την αποχώρηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου από την πρωθυπουργία επί 12 χρόνια.

Ένα περιχαρές πλήθος γέμισε την πλατεία Ράμπιν, στο κέντρο του ΤελΑβίβ, για να γιορτάσει την αλλαγή της κυβέρνησης που επικυρώθηκε σήμερα από το Κοινοβούλιο με μικρή πλειοψηφία 60 βουλευτών υπέρ του νέου συνασπισμού, έναντι 59 που καταψήφισαν.

Ισραήλ: Οριστική συμφωνία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης – Τέλος εποχής για Νετανιάχου (Video)

Ισραήλ: Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Νετανιάχου αρνείται ότι «υποκινεί τη βία»

Ισραήλ: Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της κυριαρχίας Νετανιάχου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:35