search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:29
MENU CLOSE

Φουντώνουν τα σενάρια για την προέλευση του κορωνοϊού – Νέο βίντεο με νυχτερίδες σε εργαστήριο της Ουχάν

15.06.2021 20:17
WUHAN-NEW

Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν φέρεται να διατηρούσε ζωντανές νυχτερίδες στο χώρο του, διαψεύδοντας ερευνητές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι οποίοι απέρριψαν τον ισχυρισμό αυτό, χαρακτηρίζοντάς τον «θεωρία συνωμοσίας».

Νέο βίντεο που παρουσίασε το Sky News Australia φέρεται να δείχνει ζωντανές νυχτερίδες σε κλουβιά στο εργαστήριο, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της θεωρίας της «διαρροής».

Εάν το βίντεο αποδειχθεί γνήσιο, τότε εκτίθεται ο Πίτερ Νταζάκ, ζωολόγος και μέλος της ομάδας του Παγκόσμιου Οργφανισμου Υγειας που ερευνά την προέλευση της πανδημίας και ο οποίος επέμενε ότι «δεν είχαν σταλεί νυχτερίδες στο εργαστήριο της Ουχάν», απορρίπτοντας την ιδέα ως «μια ευρέως διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας».

Ο Πίτερ Νταζάκ ήταν μέρος της ομάδας του ΠΟΥ που στάλθηκε στην Κίνα για να διερευνήσει την προέλευση του Covid, η έκθεση του οποίου απέρριψε τη θεωρία «διαρροής» από εργαστήριο και ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί περαιτέρω έρευνα.

Τα πλάνα που μεταδόθηκαν από το Sky προέρχονται από ένα κινεζικό κρατικό διαφημιστικό βίντεο που κυκλοφόρησε το 2017 για να συμπέσει με τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν. Το βίντεο ανακαλύφθηκε από την ομάδα DRASTIC, η οποία όπως ισχυρίζεται είναι μια ομάδα επιστημόνων που διερευνά την προέλευση του κορωνοϊού και το έστειλε στο τηλεοπτικό κανάλι. Το Sky News δεν έδειξε ολόκληρο το βίντεο, αλλά μικρά αποσπάσματα.

Σε ένα σύντομο απόσπασμα πέντε δευτερολέπτων, το κανάλι εστιάζει σε νυχτερίδες που βρίσκονται μέσα σε ένα κλουβί, ενώ ακολουθούν περισσότερα πλάνα που δείχνουν παρόμοια κλουβιά και έναν επιστήμονα να δίνει ένα σκουλήκι σε μια νυχτερίδα.

Πάντως, δεν είναι σαφές πού ακριβώς τραβήχτηκε το βίντεο. Υπάρχουν πολλά ερευνητικά εργαστήρια στη Γουχάν, τουλάχιστον ένα από τα οποία – το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών – είναι γνωστό ότι διατηρούσε ζωντανά ζώα, όπως νυχτερίδες.

Χαμηλός αιματοκρίτης: Οι αιτίες που τον προκαλούν

Αυγά: Δείτε γιατί πρέπει να τρυπάτε το τσόφλι πριν τα βράσετε!

Foam Roller: Τι είναι και πού χρησιμεύει έτσι ώστε να ανακουφίσουμε τον πόνο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01