search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:24
MENU CLOSE

ΟΛΜΕ: Καλεί στην απεργία όσους δεν συμμετέχουν στις πανελλαδικές, κατηγορεί την Κεραμέως για αυταρχισμό

15.06.2021 18:14
olme_new

Σε συμμετοχή στην απεργία και συγκέντρωση της Τετάρτης καλεί η ΟΛΜΕ τους εκπαιδευτικούς, εκτός από όσους και όσες εμπλέκονται στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η ΟΛΜΕ, αναλογιζόμενη, όπως αναφέρει, «όσα υπέστησαν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας όλο αυτό το διάστημα και δηλώνοντας εμπράκτως για μία ακόμα φορά τη στήριξή μας στον δύσκολο αυτόν αγώνα που δίνουν», σημειώνει ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ της, μία βδομάδα πριν αποφασιστεί η απεργία της ΑΔΕΔΥ, τέθηκε προς ψήφιση πρόταση για 48ωρη απεργία της ΟΛΜΕ στις 16-17 Ιουνίου. Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, ωστόσο, καταψήφισε την πρόταση αυτή, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την ψυχολογία των υποψηφίων.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως συντάσσεται πλήρως με το σύνολο των εργαζομένων ενάντια στην προσπάθεια επιβολής του αντεργατικού νομοσχεδίου και της επίθεσης της κυβέρνησης στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση, «παρότι γνωρίζει τις τεράστιες και εύλογες αντιδράσεις που προκαλεί το άκρως αντιεργατικό νομοσχέδιο σε όλο το εργατικό κίνημα, επιλέγει, επιδεικνύοντας για άλλη μία φορά την αναλγησία και την αδιαφορία της απέναντι στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, να το φέρει για ψήφιση στη Βουλή ημέρα που διεξάγονται πανελλαδικές εξετάσεις».

Κάνει δε λόγο για «επικίνδυνα και αυταρχικά παιχνίδια εντυπώσεων της κ. Κεραμέως», συμπληρώνοντας πως «είναι προφανές ότι δεν περιμέναμε να προστατεύσει αυτή τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, όπως δεν το έκανε και σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας».

Εξαιρούνται από την απεργία οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται με τις Πανελλαδικές – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Κεραμέως: Κατεπείγουσα αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ για την απεργία – «Κίνδυνος για τις Πανελλαδικές»

«Καθημερινή»: Άτυπη οδηγία για βατά θέματα στις πανελλαδικές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21