search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:18
MENU CLOSE

Νέο «πράσινο φως» από το ΣτΕ για να προχωρήσουν τα έργα στο Ελληνικό

16.06.2021 18:27
elliniko

Το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν τα έργα στην περιοχή του Μητροπολιτικού πάρκου του Ελληνικού που έχει σχεδιάσει η Lamda Development έδωσε και το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά την έγκριση από την Ολομέλεια.

Με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Αικατερίνη Χριστοφορίδου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Βασιλειάδη, με τρεις αποφάσεις του (893-895/2021) απέρριψε αντίστοιχες αιτήσεις 20 περίπου κατοίκων του Ελληνικού και των πέριξ Δήμων.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι ζητούσαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι εξής τρεις κοινές υπουργικές αποφάσεις (κ.υ.α.):

1) Η από 28.8.2019 για την έγκριση χωρικής οργάνωσης της ζώνης ανάπτυξης «Γειτονιά Τουρισμού-Αναψυχής και Επιχειρηματικού Πάρκου» του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Άγιος Κοσμάς και των περιβαλλοντικών όρων τους,

2) Η από 3.7.2021 για την έγκριση γενικής οργάνωσης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Άγιος Κοσμάς, κ.λπ. και

3) Η από 3.9.2019 για την έγκριση χωρικής οργάνωσης ανάπτυξης των ζωνών «Γειτονιά Μαρίνας» και «Γειτονιά Ενυδρείου» Αγ. Κοσμά.

Βαρουφάκης σε Χατζηδάκη: Θα σας πολεμήσουμε σε κάθε γωνιά της χώρας

Δικαίωση Τσίπρα για το «ξεστοκάρισμα» και από την Καθημερινή

Κοτζιάς εναντίον όλων για τη Συμφωνία των Πρεσπών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:18