search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:38
MENU CLOSE

Οι 5 τροφές που θα βοηθήσουν την κοιλιά να γίνει επίπεδη

17.06.2021 16:23
Gymnastikh

Μια επίπεδη και γραμμωμένη κοιλιά βρίσκεται αναμφίβολα στην κορυφή των στόχων μας. Το μυστικό για μια επίπεδη κοιλιά δεν είναι μόνο η γυμναστική αλλά και η διατροφή, θα έλεγα μάλιστα πως για την συγκεκριμένη περιοχή η διατροφή παίζει τον σημαντικότερο ρόλο!

Άλλωστε μια επίπεδη κοιλιά δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης, αφού πλήθος ερευνών αποδεικνύουν πως η αποθήκευση έξτρα λίπους γύρω από την κοιλιά αυξάνει τους κινδύνους για την υγεία.

Αν λοιπόν θέλεις να επιταχύνεις τη διαδικασία καψίματος λίπους, οι παρακάτω τροφές σίγουρα  θα βοηθήσουν!

Αβοκάντο

avocando.jpg

Τελευταία το αβοκάντο έχει γίνει γνωστό για την ιδιότητα του να καίει το λίπος και ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς. Πλούσιο σε φυτικές ίνες και άλλων θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων κάλιο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ και βιταμίνη C, το αβοκάντο όχι μόνο συμβάλλει στη καλή καρδιαγγειακή υγεία αλλά και στην καύση του κοιλιακού λίπους.

Μαύρη σοκολάτα

dark choco.jpg

Η καλής  ποιότητας σκούρα σοκολάτα (οτιδήποτε πάνω από 65% κακάο) είναι πραγματικά πολύ καλή για την υγεία σας . Όπως το αβοκάντο, έτσι και η  σκούρα σοκολάτα περιέχει υγιή μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μπορεί να συμβάλουν  στην επιτάχυνση του μεταβολισμού. 

Μούρα

moura.jpg

Βατόμουρα, μαύρα, μπλε, κόκκινα και λευκά μούρα, σμέουρα, κράνμπερι, φραμπουάζ, μύρτιλα, φράουλες, όλα ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φτωχά σε θερμίδες, υδατάνθρακες και λίπος. Έρευνες έχουν δείξει ότι όλα τα μπλε και κόκκινα φρούτα, όπως κεράσια και διάφορα είδη μούρων, βοηθούν στην καύση του κοιλιακού λίπους.

Αυτό συμβαίνει χάρις τις ανθοκυανίνες που περιέχουν αυτά τα φρούτα.  Μπορείτε, λοιπόν, να τα εντάξετε στη διατροφή σας με διάφορους τρόπους και να επωφεληθείτε από τη λιποδιαλυτική τους δράση. 

Αγγούρι

aggouri.jpg

Το αγγούρι είναι δροσιστικό και διουρητικό. Καταναλώστε το όταν έχετε φούσκωμα και κατακράτηση υγρών. Συντελεί στη βελτίωση της πέψης και ανακουφίζει το κοιλιακό φούσκωμα.   

Λιπαρά ψάρια

7fa918923a3645dde468253167f16120.jpg

Λιπαρά ψάρια, όπως ο σολωμός, ο τόνος και η πέστροφα, είναι οι καλύτερες πηγές ωμέγα-3. Τα λιπαρά ψάρια είναι χαμηλά σε κορεσμένα λίπη και περιέχουν απαραίτητα αμινοξέα, ιωδίου, σιδήρου και ψευδαργύρου.

Οι παιδίατροι προειδοποιούν: Κάντε αμέσως στα παιδιά σας τα εμβόλια που έμειναν πίσω λόγω πανδημίας

Καρδιακή προσβολή: Το πιο άγνωστο σύμπτωμα είναι στο στόμα

Γλυκά Νερά: «Κλειδί» το ρολόι της Καρολάιν – Τα κενά και η νέα κατάθεση του συζύγου (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:38