search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:30
MENU CLOSE

Ο Ξανθός «αδειάζει» τον Πολάκη: Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητεί τα εμβόλια

18.06.2021 21:06
xanthos_polakis_new

Εντελώς διαφορετική αντίληψη σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έχει ο τέως υπουργός Υγείας, από τον τέως αναπληρωτή του.

Ο λόγος για τον Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος σε αντίθεση με τον Παύλο Πολάκη, υποστήριξε σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι «με τα νεότερα ερευνητικά δεδομένα που τεκμηριώνουν τον υψηλό βαθμό προστασίας από σοβαρή νόσηση που παρέχουν όλα τα εμβόλια, δεν μπορεί πλέον να έχει βάση η συζήτηση περί μη αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού.

Η αλήθεια είναι ότι τα εμβόλια, ακόμα και στα σημερινά ποσοστά (40% των ενηλίκων με μία δόση και 27% με δύο δόσεις), έχουν συμβάλει καταλυτικά στη βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών και στην υποχώρηση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στη χώρα».

Μάλιστα, ο κ. Ξανθός υπογράμμισε ότι «όποιος το αμφισβητεί αυτό, ακόμα και με επιστημονικοφανή επιχειρήματα, βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια Υγεία. Η εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα μας έχει πάει αρκετά καλά στο οργανωτικό σκέλος και στην ψηφιακή υποστήριξή της, αλλά υστερεί πολύ στα ποιοτικά στοιχεία της».

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook είχε δηλώσει θα αποφασίσει αν θα εμβολιαστεί Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο «με βάση τις μεταλλάξεις και τις επιπλοκές τι και ποιο θα κάνω. Τώρα δεν έχει νόημα».

Self test: H κόντρα Σκέρτσου – φαρμακοποιών που… τίναξε τη συμφωνία

Δικαίωση Τσίπρα για το «ξεστοκάρισμα» και από την Καθημερινή

Ηλιόπουλος: Έκανα την πρώτη δόση AstraZeneca, θα κάνω και τη δεύτερη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33