Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Στην Ελλάδα, την έναρξη του καλοκαιριού, σηματοδοτεί μεταξύ άλλων, η στιγμή που γευόμαστε το πρώτο καρπούζι της σεζόν. Για κάποιους δε, η πτώση στην τιμή του -όσο μπαίνουμε πιο βαθιά στο καλοκαίρι- σηματοδοτεί και την έναρξη των θαλασσινών μπάνιων!
Παρόλα αυτά κάθε φορά που καλούμαστε να διαλέξουμε, πρέπει να συνυπολογίζουμε ότι έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την τελευταία φορά που αγοράσαμε καρπούζι. Οπότε τα ακόλουθα ερωτήματα προκύπτουν αβίαστα κάθε φορά:
Θυμόμαστε πώς διαλέγουμε το τέλειο καρπούζι;
Ή ποιά ήταν η συμβουλή που μας είχαν δώσει;
και το βασικότερο:
Ξέρουμε όντως ή νομίζουμε ότι ξέρουμε;
Σύμφωνα με πληροφορίες από το argiro.gr το σίγουρο είναι ότι τα καρπούζια που φτάνουν στον πάγκο του μανάβη είναι τις περισσότερες φορές αρκετά ώριμα κι αυτό συμβαίνει, διότι οι παραγωγοί ξέρουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να τα κόψουν. Επίσης ο μανάβης σας γνωρίζει την ποιότητα των προϊόντων του, γι’ αυτό αν έχετε απορίες, μπορείτε να τον ρωτήσετε. Άλλωστε στον κρεοπώλη, τον ψαρά και το μανάβη μας πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη.
Η σωστή επιλογή είναι τέχνη και όπως όλες οι τέχνες θέλει εξάσκηση, γι’ αυτό μην περιμένετε να τη μάθετε αμέσως. Με λίγη επιμονή, πολύ σύντομα, θα μάθετε να διαλέγετε κάθε φορά υπέροχα καρπούζια. Το μυστικό; Ένα γερό χαστούκι και μία αγκαλιά!
Δείτε παρακάτω, όλα όσα πρέπει να προσέξετε, ώστε να εντοπίσετε το πιο τέλειο, το πιο ζουμερό και το πιο λαχταριστό καρπούζι.
Ό,τι μέγεθος και να πάρετε θα πρέπει να σας φαίνεται βαρύ για το μέγεθός του όταν το σηκώνετε. Προτιμήστε ένα που να μην είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό. Επιλέξτε ένα μεσαίου μεγέθους.
Είναι το μέρος του καρπουζιού, με το οποίο το φρούτο ακουμπούσε στο χωράφι, μέχρι να κοπεί. Στα “γινομένα” καρπούζια, αυτό το σημείο έχει χρώμα “κρεμώδες κίτρινο” ή ακόμα και “πορτοκαλοκίτρινο” . Αντίθετα, τα πιο “άγουρα” καρπούζια έχουν πιο άσπρο χρωματισμό σε αυτό το σημείο.
Το γυρνάτε ανάποδα και του δίνετε ένα χαστούκι στο κίτρινο σημάδι. Γιατί; Ένα ώριμο καρπούζι θα είναι γεμάτο υγρά και θα έχει ένα βαθύ κούφιο ήχο. Στα καρπούζια που δεν είναι ακόμα ώριμα ή είναι υπερβολικά ώριμα, ο ήχος αυτός θα ακούγεται θαμπός.
Αυτά τα σημάδια επάνω στα καρπούζια, αποκαλύπτουν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν επάνω στα σημεία επικονίασης του άνθους πολλές φορές. Όσο περισσότερο το κάνουν αυτό οι μέλισσες, τόσο πιο γλυκό είναι το καρπούζι.
Τα «αγόρια» είναι πιο μεγάλα και μακρόστενα και πολύ πιο ζουμερά. Ενώ τα «κορίτσια» είναι στρογγυλά πολύ γλυκά.
Αν το κοτσάνι έχει ξεραθεί, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινωμένο. Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, αυτό σημαίνει ότι μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.
Διαβάστε επίσης:
Πολιτική Προστασία: Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά – Οι «κίτρινες περιοχές»
Κυψέλη: Ποινική δίωξη για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης στα Πατήσια
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.