search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:15
MENU CLOSE

Πώς το «πάγωμα» των Μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία σταμάτησε τον ανασχηματισμό

28.06.2021 08:19
zaev_mitsotakis_new

Πολιτικά «σημάδια» και παρασκήνια, που δείχνουν προς τα πού πάει το πράγμα τόσο με τον ανασχηματισμό όσο και με τις εκλογές παρουσιάζει η Καθημερινή.

Η πληροφορία πως στο Μαξίμου σκέφτονταν ανασχηματισμό εντός του Ιουλίου, και σε κάθε περίπτωση πριν από τη ΔΕΘ, ήταν αληθής.

Αν κάτι άλλαξε τη συγκεκριμένη προοπτική για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ήταν η απόφαση να πάνε για αργότερα τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Η σκέψη ήταν να ψηφιστούν τα μνημόνια και αμέσως μετά να γίνει ανασχηματισμός. Η αναβολή της ψήφισης των μνημονίων Αθήνας – Σκοπίων ανέβαλε και τον ανασχηματισμό. Η σκέψη πολύ απλή: η προοπτική ενός ανασχηματισμού κάνει τους βουλευτές να κάθονται ήσυχα εν αναμονή πιθανής αξιοποίησής τους.

Εάν γίνει πρώτα ανασχηματισμός, τότε όλοι οι δυσαρεστημένοι μπορούν να βρουν ευκαιρία να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους όταν έρθουν τα εν λόγω μνημόνια.

Στην ουσία ο ανασχηματισμός πάει για αργότερα και, σε κάθε περίπτωση, μετά την ψήφιση των μνημονίων για τη Βόρεια Μακεδονία.

Διαβάστε επίσης:

Γεννηματά: Ο Ανδρέας Παπανδρέου ζει στην καρδιά κάθε Έλληνα δημοκράτη

Άλλαξε έμβλημα η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ – Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα (Video)

Όλγα Κεφαλογιάννη: Νέα δημόσια εμφάνιση για την εγκυμονούσα βουλευτή (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:14