search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 15:44
MENU CLOSE

Διεθνής… αναγνώριση! Ισραηλινό σάιτ τρολάρει την πτώση του Πικάσο (photo/video)

30.06.2021 15:23
PICASSO2

Ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα η αδιανόητη γκάφα των υπευθύνων κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντυξης τύπου, στο πλαίσιο της οποία παρουσιάστηκαν οι κλεμμένοι (από το 2012) πίνακες από την Εθνική Πινακοθήκη.

Ο πίνακας του Πικάσο κατά την παρουσίαση γλίστρησε… στο πάτωμα καθώς δεν ήταν σωστά στηριγμένος, ενώ ο άνθρωπος του υπουργείου που έσπευσε να τον επαναφέρει στη θέση του το έκανε χωρίς γάντια και με σπασμωδικές κινήσεις προκαλώντας τουλάχιστον αλγεινή εντύπωση για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας του ανεκτίμητου έργου τέχνης.

Το viral video με την πτώση έγινε θέμα και στο ισραηλινό σάιτ Times of Israel που εξιστορεί το κωμικοτραγικό περιστατικό με τον γλαφυρό τίτλο: «Η Ελληνική Αστυνομία ανακτά κλεμμένο πίνακα του Πικάσο, μετά τον ρίχνει κάτω…»

Η ισραηλινή ιστοσελίδα αναφέρει για το κωμικοτραγικό περιστατικό:

«Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, οι αξιωματικοί άφησαν το έργο τέχνης – που δημιουργήθηκε το 1939 – να πέσει στο πάτωμα.

Πλάνα από την εκδήλωση έδειξαν τον πίνακα να γλιστράει από τη θέση του, με έναν αξιωματούχο να το σηκώνει γρήγορα από το πάτωμα και να τον βάζει πίσω, χωρίς ορατή ζημιά από την πτώση…».

Νωρίτερα σήμερα, ο δικηγόρος του 49χρονου δράστη, Σάκης Κεχαγιόγλου αποκάλυψε ότι ο πελάτης του κατέστρεψε τον τρίτο πίνακα που είχε κλαπεί καθώς σκούπισε σε αυτόν τα… ματωμένα χέρια του!

Διαβάστε επίσης:

Κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: Ο δράστης κατέστρεψε με… αίμα τον τρίτο πίνακα! (video)

Για γέλια και για κλάματα! Τους έπεσε ο πίνακας του Πικάσο, «γλέντι» στο Twitter (video)

Εθνική Πινακοθήκη: Σε ρεματιά βρέθηκαν τα ανεκτίμητα έργα – Πώς έφτασαν οι αρχές στον εντοπισμό τους (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 15:43