search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:08
MENU CLOSE

Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής

01.07.2021 22:15
xristos-pappas

Συνελήφθη στην περιοχή του Ζωγράφου το βράδυ της Πέμπτης ο Χρήστος Παππάς, το «δεξί χέρι» του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος παρέμενε άφαντος από τον Οκτώβριο όταν είχε καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη μια 52χρονη από την Ουκρανία, η οποία είχε λάβει την ελληνική υπηκοότητα και ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας. Η 52χρονη φέρεται να φιλοξενούσε το στέλεχος της Χρυσής Αυγής στο σπίτι της.

Ο Χρήστος Παππάς οδηγήθηκε στα κρατητήρια του 12ου ορόφου της ΓΑΔΑ, ενώ αναμένεται την Παρασκευή να οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και στη συνέχεια στις φυλακές Δομοκού.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία:

 «Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο. Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.».

Η εξαφάνιση

Τα ίχνη του Χρήστου Παππά εξαφανίστηκαν την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και στη συνέχεια άρχισε η διαδικασία σύλληψης των μελών του.

Έπειτα, εξακριβώθηκε ότι ο πρώην βουλευτής είχε εξαφανιστεί λίγες ώρες μετά την εμφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, την 1η Οκτωβρίου, όπου έδωσε το «παρών» στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων.

Μάλιστα, είχε αφήσει στο σπίτι του το κινητό του τηλέφωνο.

Υπενθυμίζεται ότι η Interpol είχε εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον φυγόποινο χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στην Κεφαλονιά: Τρεις νεκροί

Κορωνοϊός: Στο «πορτοκαλί» η Μύκονος

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:08