search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:27
MENU CLOSE

Άρης Πορτοσάλτε: Δημόσια συγγνώμη στην Κατερίνα Νοτοπούλου μετά τη γκάφα (video)

02.07.2021 10:36
portosalte_new

Κακό πράγμα η εμπάθεια… Ο Άρης Πορτοσάλτε βιάστηκε χθες να «κράξει» την Κατερίνα Νοτοπούλου υπονοώντας μάλιστα ότι είναι αμόρφωτη.

Τα πράγματα βέβαια για μια ακόμη φορά δεν ήταν όπως ισχυρίστηκε ο δημοσιογράφος που σήμερα σύρθηκε σε αναδίπλωση και δημόσια συγγνώμη όταν ενημερώθηκε για τη…. γκάφα του.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνάντησή της ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, επεσήμανε ότι «η ξενοδοχία στη Θεσσαλονίκη αγωνιά».

Η χρήση της λέξης «ξενοδοχία» προκάλεσε τα ειρωνικά και προσβλητικά σχόλια του Άρη Πορτοσάλτε αλλά και του Δημήτρη Οικονόμου. Ο μεν πρώτος είπε μεταξύ άλλων απαξιωτικά ότι «διδάσκει και ελληνικά», ο δε παρουσιαστής της εκπομπής συνέχισε την ειρωνεία και αναρωτήθηκε αν η Νοτοπούλου εννοούσε «ΤΑ ξενδοχεία».

Η λέξη βεβαίως υπάρχει και σήμερα Πορτοσάλτε και Οικονόμου αναγκάστηκαν να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από την Κατερίνα Νοτοπούλου.

Σύμφωνα με το ετυμολογικό λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτης, στην ανάλυση της λέξης «ξενοδόχος» και «ξενοδοχείο», αναφέρεται πως «ξενοδοχία ήταν η υποδοχή και φιλοξενία των ξένων. Ο Μάξιμος ο Ομολογητής (7ος αι.) γράφει: νηστεία και άγρυπνία, προσευχή και ψαλμωδία, έλεημοαύνη και ξενοδοχία φύσει καλά έργα είσίν».

«Επειδή χθες σχολίασα αρνητικά χθες την κ. Νοτοπούλου για τη λέξη “ξενοδοχία” θέλω να πως ότι είναι υπαρκτή, Έκανα εγώ λάθος, δεν είναι σε ευρεία χρήση αλλά δεν έκανε λάθος. Εμείς εδώ μπορούμε να λέμε τη λέξη συγγνώμη. Όχι σαν κάτι δικούς της στο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Άρης Πορτοσάλτε με τον Δημήτρη Οικονόμου να συμφωνεί…

Διαβάστε επίσης:

Πορτοσάλτε: Είχε δίκιο ο Τσίπρας για το ξεστοκάρισμα του AstraZeneca – Τον δικαίωσε η κυβέρνηση (Video)

Πορτοσάλτε: Μην έχετε αγωνία, οι μαφιόζοι ξέρουν καλό σημάδι! (Video)

Άρης Πορτοσάλτε: Ρωτούσε πυρόπληκτο αν είχε ασφαλίσει το σπίτι του (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:27