search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:26
MENU CLOSE

Δημήτρης Λιγνάδης: Καμία απάντηση στην ανακρίτρια για τις νέες κατηγορίες

08.07.2021 19:31
lignadis_new

Την τακτική της σιωπής φαίνεται ότι επέλεξε ο προφυλακισμένος τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου στις ερωτήσεις της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν απάντησε σε καμία ερώτηση, κατά την παραμονή του στο γραφείο της ανακρίτριας, όπου μετέβη για την απολογία του στις δύο νέες κατηγορίες βιασμού που απαγγέλθηκαν σε βάρος του, μετά από ισάριθμες καταγγελίες.

«Πυρά» κατά του ΣΕΗ

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αρνήθηκε να απαντήσει στην δικαστική λειτουργό, την οποία θεωρεί προκατειλημμένη στο πρόσωπο του, καθώς, όπως φαίνεται να ισχυρίζεται, δεν έχει κάνει δεκτό κανένα από τα αιτήματα που της έχει υποβάλει. Ο ήδη προσωρινά κρατούμενος για δύο υποθέσεις βιασμού ανηλίκων, παρέδωσε υπόμνημα στην ανακρίτρια, στο οποίο διατυπώνει τις θέσεις έναντι των δύο νέων υποθέσεων, ενός βιασμού ανηλίκου πριν επτά χρόνια και ενός βιασμού ενηλίκου το 2018, που τον βαρύνουν. Η παραμονή του στο ανακριτικό γραφείο δεν ξεπέρασε τα 30 λεπτά, ενώ φέρεται να διατύπωσε και πάλι το αίτημα του για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του με τους παθόντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα του ο Δημήτρης Λιγνάδης, επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για κατασκευασμένη υπόθεση από δικηγόρους, με ψεύδη στοιχεία, ενώ στρέφεται και πάλι κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, καθώς «στόχος τους είναι ηθική εξόντωσή μου για τους χαρακτηρισμούς του παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στη φυλακή».

Αίτημα αποφυλάκισης με «βραχιολάκι»

Παράλληλα, ζητά να αποφυλακιστεί υπό καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης («βραχιολάκι»), αναλαμβάνοντας μάλιστα το κόστος, ενώ όσον αφορά στους κατηγόρους του, για την πρώτη υπόθεση, καταγγελία βιασμού πριν από 7 χρόνια, φέρεται να αναφέρει στο υπόμνημά του ότι «τον καταγγέλλοντα ουδέποτε τον βίασα. Ο ισχυρισμός του περί δήθεν κατ’ εξακολούθηση βιασμό του από εμένα είναι ψευδής και κατασκευασμένος και δεν αποδεικνύεται από κανένα απολύτως αντικειμενικό στοιχείο. Κανείς δεν επιβεβαιώνει τα καταγγελλόμενα ούτε καν οι κοινοί μας γνωστοί, S.S. και Τ.Μ., με τους ποιους ο καταγγέλλων είχε επαφές και εάν πράγματι συνέβαινε κάτι τόσο σοβαρό, θα τους το έλεγε ή θα είχαν αντιληφθεί κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του και θα τον ρωτούσαν, κάτι όμως που δεν προκύπτει. Το φερόμενο θύμα δεν προέβη σε καμιά απολύτως ενέργεια, όταν υποτίθεται ότι βιάστηκε, καθώς ούτε κατήγγειλε ό,τι δήθεν συνέβη ούτε εξετάστηκε έστω από κάποιον γιατρό».

Για τη δεύτερη καταγγελία

Σχετικά με τη δεύτερη υπόθεση, καταγγελία για βιασμό ενηλίκου το 2018, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπόμνημά του ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι «τον εγκαλούμενο ούτε καν τον γνωρίζω! Ουδέποτε διέπραξα σε βάρος του το αδίκημα του βιασμού και ουδεμία σχέση έχω με ναρκωτικές ουσίες!». Προσθέτει, δε, ότι «δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας και κανένα στοιχείο έστω και για το αν υπήρξε απλή γνωριμία μεταξύ μας, κάτι που αποδεικνύει ότι η μήνυση του είναι ένα φανταστικό σενάριο, καθώς σύμφωνα μ’ αυτό ανάμεσα στην γνωριμία μας και τον υποτιθέμενο βιασμό του μεσολάβησαν κάποιες ημέρες, άρα θα ήταν αναμενόμενο και φυσιολογικό στο διάστημα αυτό να έχει αναφέρει την γνωριμία μας και την υποτιθέμενη μετάβαση του στο διαμέρισμά μου ως γεγονός σημαντικό στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, όπως επίσης θα ήταν αναμενόμενο να έχει αναφέρει και το δήθεν ραντεβού που υποτίθεται ότι δώσαμε για την επόμενη φορά. Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να γνωρίζει κανείς και να επισκέπτεται ένα γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη στο σπίτι του!».

Κούγιας: Καταγγείλαμε προκατάληψη

«Καταγγείλαμε την προκατάληψη της ανακρίτριας και αρνηθήκαμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις της» ανέφερε ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Αλέξης Κούγιας, για την απολογητική διαδικασία. Ο κ. Κούγιας, σε δηλώσεις του πριν την είσοδο του εντολέα του στο ανακριτικό γραφείο, επέμεινε πως η εμπλοκή του Δημήτρη Λιγνάδη με την Δικαιοσύνη σχετίζεται με «επιχειρηματικά παιγνίδια», χαρακτηρίζοντας «όνειδος» την δικογραφία και επισημαίνοντας πως ο κατηγορούμενος «έχει τα πάθη του αλλά ποτέ δεν ήταν βιαστής».

«Είναι απαράδεκτο να εμπλέκονται δικαστές και εισαγγελείς σε επιχειρηματικά παιχνίδια. Η ανακρίτρια συνεχίζει να αντιμετωπίζει την υπόθεση αλληθωρίζοντας και δεν έχει ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματα μας» ανέφερε ο συνήγορος, επαναλαμβάνοντας πως ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται με στόχο «να σταματήσει η προσπάθεια της κυβέρνησης για την επένδυση του Ελληνικού». Ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι δεν προσδοκά τίποτα όσο η δικογραφία της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας, ωστόσο ελπίζει «πως όταν φτάσει στο Συμβούλιο η υπόθεση, τα μέλη του αυτεπαγγέλτως θα διατάξουν την αποφυλάκιση του».

Διαβάστε επίσης

Δημήτρης Λιγνάδης: Επιστολή με σοβαρές καταγγελίες βρέθηκε στο σπίτι του (Photos)

Γιατρομανωλάκης για την πρόσληψη του αδελφού Λιγνάδη στο Εθνικό: Αποκλειστική αρμοδιότητα του καλλιτεχνικού διευθυντή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:17