search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:46
MENU CLOSE

Κρήτη: Ιερείς αρνούνται να κοινωνήσουν εμβολιασμένους για τον κορωνοϊό (Video)

08.07.2021 10:18
Ιερέας στην Πάτρα κληρώνει τάμπλετ για… όσα παιδιά πάνε στο κατηχητικο - Media

Απίστευτη καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας για ιερείς στην Κρήτη.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι συγκεκριμένοι ιερείς αρνούνται να κοινωνήσουν και να εξομολογήσουν όσους έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια έχει προκαλέσει σάλο στην Κρήτη. Πιστοί κατήγγειλαν τους συγκεκριμένους ιερείς θεωρώντας ότι η ενέργειά τους είναι αν μη τι άλλο «σκοταδιστική, αντιεπιστημονική και βαθιά διχαστική».

   Σχετική αναφορά είχε κάνει και ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη. Ο κ. Τζανάκης είπε ότι δέχεται καταγγελίες πολιτών ότι κληρικοί τους «απειλούν» ότι αν εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού, δεν θα τους επιτρέπουν να κοινωνούν και να εξομολογούνται.

Απαντώντας ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης, πατέρας Ζαχαρίας Αδαμάκης, δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κληρικών της Κρήτης έχει ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού, κάτι που επαναλήφθηκε και στη χθεσινή γενική συνέλευση του εκκλησιαστικού οργάνου.

Ο κ. Αδαμάκης έκανε λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις, που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τους ιερείς του νησιού.

Όπως και να έχει στη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου θα βρεθούν την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, καθώς και ο Σωτήρης Τσιόδρας προκειμένου να στείλουν μήνυμα στην Εκκλησία να συμβάλει στην προσπάθεια πειθούς της κυβέρνησης για εμβολιασμό των πολιτών.

Στόχος να αντιμετωπιστούν οι ιεράρχες που ασπάζονται αντιεπιστημονικές απόψεις και τάσσονται κατά του εμβολιασμού. 

Διαβάστε επίσης

Δημήτρης Λιγνάδης: Στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για νέα αδικήματα

Μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο – Εντολή προληπτικής εκκένωσης οικισμού (Video)

Παυλάκης: Τα κρούσματα σχεδόν θα διπλασιάζονται κάθε εβδομάδα, αν μείνουν έτσι τα πράγματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:46