search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:47
MENU CLOSE

Εμβόλιο Pfizer: Τρίτη δόση λόγω μετάλλαξης Δέλτα ετοιμάζει η εταιρεία

09.07.2021 09:51
pfizer new

Τρίτη δόση του εμβολίου ετοιμάζουν οι Pfizer/BioNTech, το οποίο αναμένεται να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία από τον κορωνοϊό και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μια ανανεωμένη έκδοση του εμβολίου που στοχεύει συγκεκριμένα στη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι κλινικές δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν τον Αύγουστο.

Η μετάλλαξη Δέλτα «τινάζει στον αέρα» το καλοκαίρι

Στο μεταξύ, φόβους για μεγάλη ζημιά στην τουριστική σαιζόν έχει προκαλέσει η επέλαση της άκρως μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα, καθώς ήδη από τις αρχές Ιουλίου πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αναγκάζονται να επιβάλλουν νέα μέτρα για τον κορωνοϊό λίγες εβδομάδες οι μέρες αφότου τα είχαν καταργήσει.

Στην Ελλάδα οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι ζοφερές, ορισμένοι μιλούν για άνοδο στα 3,000 κρούσαματα από την επόμενη εβδομάδα, ενώ η ξαφνική εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα προκαλεί πανικό στην κυβέρνηση ακόμη και καυγάδες μεταξύ των ειδικών.

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνητικό αλαλούμ για το τι ισχύει για όσους ταξιδεύουν στα νησιά

Καιρός σήμερα: Υποχωρεί η ζέστη – Πού αναμένονται βροχοπτώσεις (Videos)

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώνονται στις 13:00 οι βαθμολογίες των εξετάσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:46