search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 03:31
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: Γενικό lockdown αποκλείεται να γίνει (Video)

09.07.2021 11:27
adonis_georgiadis_new

Aπόλυτος ήταν στις απόψεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους και τις επιπτώσεις αυτής της επιλογής τους.  

«Οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να βρεθούν στις ΜΕΘ» δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Πρέπει να διαχειριστούμε την αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα με ψυχραιμία» δήλωσε σημειώνοντας πως «ξεκινάμε με τα μέτρα που έχουμε ήδη ανακοινώσει και παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι υπάρχει αύξηση στα κρούσματα, αλλά από την άλλη, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ανάλογη πίεση στο σύστημα υγείας.

Υπογράμμισε, δε, ότι γενική καραντίνα δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά, διότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να βρεθούν στις ΜΕΘ.

Όπως είπε, οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι πάνω από το 50% του πληθυσμού. Σημείωσε, δε, ότι «αυτούς δεν έχουμε το δικαίωμα να τους περιορίσουμε, έχουν κάνει το καθήκον τους».

Συνέστησε πάντως σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ειδικά στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, να είναι προσεκτικοί, αποφεύγοντας τις επαφές με όσους κινούνται.

Ως προς τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «αυτοί που έχουν κάνει την πρώτη δόση, μέσα στις επόμενες ημέρες συμπληρώνουν και τη δεύτερη δόση. Όσοι είναι ανεμβολίαστοι ή έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου, μπορούν να κάτσουν με την παρέα τους σε εξωτερικούς χώρους, δεν είναι απαραίτητο να πάνε σε εσωτερικό χώρο, καλοκαίρι είναι».

Διαβάστε επίσης

Μαρία Κορινθίου: «Με κορόιδευαν όταν κατήγγειλα σεξουαλική παρενόχληση»

Τζανάκης: Θα φτάσουμε τα 3.000 κρούσματα την επόμενη εβδομάδα – Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν (Video)

Καιρός σήμερα: Υποχωρεί η ζέστη – Πού αναμένονται βροχοπτώσεις (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34