search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:58
MENU CLOSE

Πανελλήνιες 2021: Χαμόγελα για τους επιτυχόντες των εξετάσεων – Τι λένε οι πρώτοι των πρώτων (Photos)

09.07.2021 17:28
panellinies-new

Χαμόγελα και αισιοδοξία για το μέλλον «έφεραν» σε υποψηφίους και από τα Χανιά τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πολλοί από τους υποψηφίους πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες, κάνοντας το όνειρό τους πραγματικότητα.

Με 19.725 μόρια ο Γιώργος Γιαννούλης, απόφοιτος του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων, εισάγεται στην σχολή πρώτης επιλογής του, την Νομική Αθηνών.

«Η χρονιά ήταν δύσκολη, ωστόσο, λόγω και των περιορισμών της πανδημίας συγκεντρώθηκα περισσότερο στο στόχο, αφιερώνοντας χρόνο στο διάβασμα», δήλωσε , ευχαριστώντας τους καθηγητές του στο σχολείο και στο φροντιστήριο για την βοήθεια τους.

Η Νομική Αθηνών αποτελούσε τον πρώτο στόχο της Ηλιάννας Μαλανδράκη. Με 18.882 μόρια τα καταφέρνει και όπως δήλωσε, «μέσα από συνεχή προσήλωση στο στόχο και επιμονή και με ιδιαίτερες συνθήκες λόγω των περιορισμών της πανδημίας, ήρθε το αποτέλεσμα. Το συστηματικό διάβασμα ήταν το μυστικό της επιτυχίας μου».

Δύο δίδυμα αδέλφια, ο Γιώργος και Στέλιος Μέγας, με συστηματικό διάβασμα, υπομονή και θέληση πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τώρα βρίσκονται σε αναμονή των βάσεων εισαγωγής για να δουν αν πέτυχαν τον απόλυτο στόχο τους.

Τα δύο αδέλφια, με κοινές δραστηριότητες και συστηματικό διάβασμα από τις τάξεις του γυμνασίου, δήλωσαν ότι «η επιμονή στον στόχο είναι το συστατικό της επιτυχίας».

Ο Γιώργος, με 17.327 μόρια, στοχεύει στην στρατιωτική οδοντιατρική και την οδοντιατρική, ενώ ο Στέλιος, την Σχολή Μονίμων Αξιωματικών Αεροπορίας, έχοντας συγκεντρώσει 17.555 μόρια.

Το συστηματικό διάβασμα εξασφαλίζει βαθμολογίες


Τα 18.928 μόρια «έπιασε» στη βαθμολογία ο Στέφανος Ζησόπουλος, μαθητής του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων, ο οποίος, όπως δηλώνει ότι θέλει να σπουδάσει Πληροφορική ή Διοικητική Επιστήμη. Οι γονείς και οι καθηγητές τον στήριξαν σημαντικά σε όλη αυτή την προσπάθεια, χωρίς βέβαια, όπως ο ίδιος εξηγεί, να στερηθεί τον ελεύθερο χρόνο. «Μελετούσα συστηματικά τρεις ώρες καθημερινά τα μαθήματά μου, είχα τον ελεύθερο χρόνο μου, όπου έπαιζα διάφορα παιχνίδια, και είχα ελεύθερα τα Σαββατοκύριακα», δηλώνει, τονίζοντας πως το συστηματικό διάβασμα, όπου δεν αφήνονται κενά, είναι το μυστικό στον δρόμο προς την επιτυχία. Ο ίδιος θα ξεκουραστεί και θα κάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές. Συνιστά αισιοδοξία και υπομονή, ευχόμενος καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές.

Πολύ υψηλή βαθμολογία, που έφθασε τα 19.349 μόρια, εξασφάλισε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ο Κωνσταντίνος Παθέκας, μαθητής του ΓΕΛ Οιχαλίας, ανοίγοντας τον δρόμο για σπουδές στην Ιατρική, που είναι το όνειρό του. Οι γονείς του αλλά και οι καθηγητές συνέβαλλαν σε αυτή την επιτυχία, ενώ ο ίδιος, όπως δηλώνει, αφιέρωνε πολλές ώρες στο διάβασμα, βέβαια με συστηματικό τρόπο προκειμένου να μην υπάρχουν κενά και να καλυφθεί έτσι όλη η ύλη άνετα και χωρίς άγχος, που αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχία. Όνειρό μου, τονίζει ήταν οι σπουδές στην Ιατρική σε οποιοδήποτε σχολή της χώρας, και για αυτό εργάστηκα σκληρά τα τελευταία χρόνια, έχοντας ως βοήθεια ένα σταθερό οικογενειακό περιβάλλον.

Στην Κρήτη


Βλέπουν και ξαναβλέπουν το κινητό τους τηλέφωνο, υπολογίζουν τα μόριά τους και συνειδητοποιούν ότι οι στόχοι τους πέτυχαν! Αριστούχοι των πανελλαδικών εξετάσεων από τα σχολεία της Κρήτης μοιράζονται το μυστικό της επιτυχίας τους και τα όνειρά τους για το μέλλον.


Με 19.114 μόρια, ο Παναγιώτης Κουρτικάκης, από το Λύκειο Ν. Αλικαρνασσού, έχει εξασφαλίσει μια θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Έχει συγγενείς αστυνομικούς και του αρέσει ως επάγγελμα. Εναλλακτικά, τον ενδιαφέρει το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Η Αλκμήνη Σαρηγεωργίου, από το 2ο Λύκειο Ηρακλείου, συγκέντρωσε 18750 μόρια και θέλει να περάσει στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αθήνα. Της αρέσει το πρόγραμμα σπουδών, θεωρεί πως ταιριάζει στην προσωπικότητά της.

Η Μαρία Στρατάκη, από το Λύκειο Ν. Αλικαρνασσού, συγκέντρωσε 19039 μόρια και σκέφτεται να ακολουθήσει στρατιωτικές σπουδές στην Θεσσαλονίκη. Πέρα από τα αρνητικά της πανδημίας, της δόθηκε χρόνος για διάβασμα. Πλέον, αισθάνεται ανακούφιση καθώς οι κόποι της ανταμείφθηκαν.

Η Άρτεμις Κρητικού, από το Λύκειο Ακρωτηρίου, συγκέντρωσε 18819 μόρια και θέλει να σπουδάσει Νομική. Όπως λέει, η καραντίνα την βοήθησε να διαβάσει περισσότερο. Η Νομική είναι η βάση για το μεταπτυχιακό που σκέφτεται να ακολουθήσει ενώ την ενδιαφέρει το δικαστικό ή το διπλωματικό σώμα.

Τον κλάδο υγείας θέλει να ακολουθήσει ο Ηλίας Βεργάκης, από το Λύκειο Περάματος. Είναι ανάμεσα στην Ιατρική, την Οδοντιατρική και την Φαρμακευτική. Ο πατέρας του, γιατρός, είναι το πρότυπό του, η πηγή της έμπνευσής του. Έδινε για δεύτερη χρονιά και αισθάνεται δικαιωμένος.

Ο Γιώργος Παπαδάκης, από το Λύκειο Ν. Κυδωνίας, έχει 18.880 μόρια και θεωρεί πως κατάφερε να χειριστεί σωστά το θέμα της πανδημίας. Είχε στο πλευρό του τους γονείς, καθηγητές και φίλους του. Θέλει να σπουδάσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από το Γυμνάσιο ακόμα θυμάται τον εαυτό του να ασχολείται με τους υπολογιστές.

Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στην Αθήνα θέλει να περάσει η Κορίνα Βουρδουμπάκη από το Λύκειο Ν. Κυδωνίας, με 17792 μόρια. Θέλει να ασχοληθεί με διεθνείς οργανισμούς, να μπορεί να ταξιδεύει στο εξωτερικό. Πέρα από το οικονομικό πεδίο, θέλει να ασχοληθεί με κοινωνικά ζητήματα. Όπως λέει, η χρονιά ήταν περίεργη αλλά είχε την στήριξη της οικογένειάς της, των φίλων και των καθηγητών της.

Κεραμέως: “Συγχαρητήρια”

«Συγχαρητήρια» έστειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε όλους τους υποψηφίους των Πανελλαδικών για την προσπάθειά τους, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και «στους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές σας, που στέκονται δίπλα σας σε κάθε βήμα». «Το μέλλον σας ανήκει», αναφέρει η κ. Κεραμέως και προσθέτει: «ξεκινά μία νέα σελίδα στη ζωή σας, εύχομαι να τη γράψετε όπως την έχετε ονειρευτεί». Η ανάρτηση της κ. Κεραμέως καταλήγει με ευχές για «καλή πρόοδο» και «καλό καλοκαίρι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, cretalive.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Κλείνουν κατασκηνώσεις σε Χανιά και Χαλκιδική λόγω κρουσμάτων

Δυσοίωνη πρόβλεψη Σύψα: Του χρόνου το καλοκαίρι θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό

Πάτρα: «Μπούκαραν» αστυνομικοί σε γαμήλιο γλέντι – Στο αυτόφωρο ο ιδιοκτήτης λόγω… χορού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:51