search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:27
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: 6 νέα κρούσματα σε κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας

10.07.2021 12:48
kataskinwsi

Μετά τα κρούσματα κορωνοϊού σε Χανιά, Χαλκιδική και Καπανδρίτι Αττικής, θετικά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν και σε κατασκήνωση στην Κόρινθο.

Μέχρι στιγμής πρόκειται για έξι κρούσματα. 

Τόσο τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά όσο και εκείνα που ήταν στην ίδια ομάδα απομονώθηκαν και αναχώρησαν από την κατασκήνωση

Διεξάγεται ιχνηλάτηση με ράπιντ και σελφ τεστ στα παιδιά και τους εργαζόμενους της κατασκήνωσης για να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των κρουσμάτων.

«Ελεγχόμενη η κατάσταση», λέει ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης

Στη συγκεκριμένη κατασκήνωση αυτή την καλοκαιρινή περίοδο βρίσκονταν περίπου 1.600 παιδιά ηλικίας 6 -15 ετών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης κ. Σκούρας ανέφερε πως «Οι γονείς τους και οι κηδεμόνες τους εχουν ειδοποιηθεί , η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, τηρούνται όλα όσα προβλέπονται και ορίζονται απο τον ΕΟΔΥ».

Στις Αρχές έχει σημάνει συναγερμός, καθώς ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν και σε άλλες τρεις κατασκηνώσεις: στα Χανιά, τη Χαλκιδική, και το Καπανδρίτι Αττικής, με δεκάδες κρουύσματα κορωνοϊού σε παιδιά και εργαζόμενους.

Χανιά: Επαναλειτουργία με rapid test στις 16 Ιουλίου

Στο μεταξύ, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε την παιδική κατασκήνωση των Χανίων προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test οι εργαζόμενοι.

Η ιδιοκτήτρια, επέλεξε να γίνει απολύμανση στις εγκαταστάσεις, ενώ η επιχείρηση θα επαναλειτουργήσει στις 16 Ιουλίου, με απαραίτητη προϋπόθεση, τα παιδιά να έχουν υποβληθεί σε rapid test και όχι απλά σε self test όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Χανίων ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα Χανιά που διενεργεί τους ελέγχους, ανέφερε ότι υπάρχουν 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 7 παιδιά και δύο ομαδάρχες.

Ο κ. Ντουκάκης επεσήμανε ότι όλοι οι διαγνωστικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στους εργαζόμενους της κατασκήνωσης βγήκαν αρνητικοί.

Αρνητικά μέχρι τις 11 το πρωί βγήκαν και τα δείγματα που λήφθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Δημαρχείο Χανίων και αφορούν σε γονείς και παιδιά που έκαναν τις διακοπές τους στη συγκεκριμένη παιδική εξοχή.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: «Λουκέτο» σε 8 μπαρ που είχαν όρθιους πελάτες

Κορωνοϊός: Σαρώνει η «Δέλτα» – Κλείνουν ξανά τα κέντρα διασκέδασης στη Βαρκελώνη (Video)

Κορωνοϊός: Αγωνία για κοριτσάκι 1 έτους – Δίνει μάχη στο «Αγλαΐα Κυριακού»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:27