search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:03
MENU CLOSE

Το «θηρίο» Beriev εν δράσει: Έριξε νερό στον Βαρνάβα και… κρύφτηκε ο ήλιος (Video)

10.07.2021 16:51
beriev_new

Κρύφτηκε ο ήλιος για λίγα δευτερόλεπτα στον Βαρνάβα, όταν έφτασε στο έδαφος η ποσότητα νερού που έριξε το ρωσικό «θηρίο» Beriev Be-200 πάνω από το ενεργό μέτωπο της πυρκαγιάς, που καίει από το πρωί στην περιοχή.

Όπως φαίνεται σε βίντεο του ethnos.gr, το γιγαντιαίο πυροσβεστικό αεροσκάφος επιχειρεί από μεγάλο ύψος, και στη συνέχεια το νερό πέφτει στο έδαφος σαν βροχή, χωρίς μεγάλη ένταση.

Δείτε το βίντεο μετά το 1ο λεπτό:

Μάχη με τις φλόγες και τον αέρα σε Ελευσίνα και Βαρνάβα – Έκλεισαν δρόμοι

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η μάχη πυροσβεστών και εθελοντών με τις φλόγες σε πευκόφυτη έκταση στο Βαρνάβα Αττικής και σε ξερά χόρτα στο Πάτημα Ελευσίνας.

Όπως έγινε μάλιστα γνωστό από την αστυνομία, στο Βαρνάβα κρίθηκε απαραίτητο να διακοπεί η κυκλοφορία στα παρακάτω σημεία:

  1. Επαρχιακή οδό Μαραθώνα – Καπανδριτίου από το ύψος της οδού Αθηνών
  2. Ρήγα Φερραίου (λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλιτάδη Μαντά ρεύμα προς Βαρνάβα
  3. Οδός 25ης Μαρτίου και νήσου Σερίφου, ρεύμα προς Βαρνάβα
  4. Ανώνυμη οδός από το ύψος του Χωριού Βοθωνα, ρεύμα προς Γραμματικό.
Πηγή φωτογραφίας: rpn.gr

Υπενθυμίζεται ότι στο Βαρνάβα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία 10 λεπτά μετά τις 11 το πρωί, νότια από τον οικισμό.

Στο σημείο επιχειρούν πλέον 67 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, (ΜΕΤΠΕ), 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό και 7 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200 που μπορεί να ρίξει 12 τόνους νερό.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι.

Πηγή φωτογραφίας: rpn.gr

Στην Ελευσίνα η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα 20 λεπτά πριν από τις 11 το πρωί. Στο σημείο έχουν σπεύσει 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτα εργοστάσια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01