search
ΣΑΒΒΑΤΟ 08.06.2024 02:17
MENU CLOSE

Αφήστε την εστίαση να αναπνεύσει!

14.07.2021 08:16
xrispfakis_new

Για ακόμα μία φορά στις ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών η Κυβέρνηση στοχοποιεί τις 82.400 επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης και τους τουλάχιστον 400.000 εργαζομένους σε αυτές.

Θα πρέπει κάποια στιγμή στο Μαξίμου να κατανοήσουν, ότι σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την εξάπλωση της νέας μετάλλαξης του Covid-19 δεν έχουν οι πολίτες του μεροκάματου και της εστίασης αλλά οι επιτελείς και τα τόσο προβεβλημένα στελέχη της Κυβέρνησης, που με τις αποφάσεις ή αν θέλετε καλύτερα την έλλειψη αποφάσεων το σωστό χρονικό διάστημα οδήγησαν την κοινωνία και την οικονομία της χώρας στη σημερινή δύσκολη κατάσταση.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό και άδικο να ζητάτε από τις 82.400 επιχειρήσεις που μένουν κλειστές ή υπολειτουργούν για περισσότερους από 16 μήνες, και οι οποίες πειθάρχησαν και πειθαρχούν σε υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα που λάβατε χωρίς να τις ρωτήσετε ή να μιλήσετε μαζί τους ,για το κατά πόσο αυτά τα μέτρα είναι εφαρμόσιμα.

Διότι το παιχνίδι πίσω από τις πλάτες επιχειρηματιών και εργαζομένων είναι βολικό, αλλά για κακή σας τύχη δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο!

Οι απειλές, και η χρησιμοποίηση του κλάδου της εστίασης ως μοχλό πίεσης προς τους ανεμβολίαστους θα δημιουργήσει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα που φαντάζεστε με τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους να βρίσκονται στην αμήχανη θέση του «μπαμπούλα αστυνομικού» διαλέγοντας ποιοι θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν και σε ποιους «θα πέσει η πόρτα».

Οι συγκεκριμένοι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις τέτοιου είδους μας εγείρει ερωτήματα γιατί θέλετε μόνο να εφαρμοστούν στη συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα.

Συν τοις άλλοις δεν θα είναι οξύμωρο, ότι τον εμβολιασμένο πελάτη θα τον σερβίρει ανεμβολίαστος σερβιτόρος, τον οποίο δεν πείσατε ή δεν υποχρεώσατε να εμβολιαστεί; Απλά ερωτήματα που δυστυχώς η απάντηση δεν θα δοθεί ποτέ.

Επιπροσθέτως, την ίδια ώρα που ο κλάδος της εστίασης και οι επιχειρήσεις που τον απαρτίζουν επιβαρύνονται με αστυνομικά καθήκοντα, η Πολιτεία «κλείνει τα μάτια» της στα καθημερινά πάρτι στα Πανεπιστήμια, στις πλατείες και φυσικά στους ιδιωτικούς χώρους, εκεί όπου κανείς θα περίμενε να επιδείξει τόλμη και αποφασιστικότητα για να περιοριστεί η διάδοση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αλλά ξέχασα! Οι «κακοί» της υπόθεσης είμαστε εμείς, καθώς και αρνητικό τεστ covid 19, θα πρέπει υποχρεώνουμε τους πελάτες, και να κάθονται στις καρέκλες τους και στην περίπτωση που σταματήσουν να τρώνε, να τους επιπλήττουμε που δεν φορούν μάσκα, καθώς εάν δεν ασκήσουμε σωστά τα αστυνομικά μας καθήκοντα τότε θα σφραγίζεται προσωρινά ή/και οριστικά μία επιχείρηση του κλάδου μας.

Και για δώστε μας μια σοβαρή απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Πώς μία επιχείρηση μπορεί να υποχρεώσει έναν πελάτη να παραμείνει καθισμένος και να φοράει μάσκα, όταν ο ίδιος ο πελάτης δεν φέρει καμία ευθύνη αν δεν πειθαρχήσει, αλλά τιμωρείται η επιχείρηση που δεν μπόρεσε να το επιβάλλει στον πελάτη;

Αλήθεια στις υπόλοιπες 38 επαγγελματικές κατηγορίες δεν μεταδίδεται ο Covid-19;

Εμμονές, ελλιπής διαχείριση της κατάστασης και σπασμωδικές κινήσεις που φανερώνουν πανικό και ανοργανωσιά!

Από την άλλη πλευρά, όταν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των αστυνομικών δηλώνουν δημόσια ότι δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε θαμώνες σε επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, γιατί φοβούνται επεισόδια.
Εσείς, λοιπόν, θέλετε οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης να παίξουν τον ρόλο του «χωροφύλακα», την ίδια στιγμή που ο πραγματικός θεματοφύλακας της ασφάλειας και της νομιμότητας αδυνατεί να ενεργήσει;

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τις 82.400 επιχειρήσεις και τους 400.000 εργαζόμενους ως δικαιολογία των δικών σας ανεπαρκειών και των λανθασμένων χειρισμών στη διαχείριση της πανδημίας.

Βγείτε στο πεζοδρόμιο, και αφήστε τα γραφεία που σας αποκόπτουν από την πραγματικότητα.

Ρωτήστε, ενδιαφερθείτε, ακούστε και εμάς!

Μα πάνω από όλα αφήστε μας να αναπνεύσουμε!

*Ο Λευτέρης Χρυσοφάκης είναι Πολιτευτής του Κινήματος Αλλαγής, Μέλος της Γραμματείας Τομέα Ναυτιλίας ΚΙΝΑΛ και Επιχειρηματίας στον κλάδο της Εστίασης και της Ναυτιλίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 08.06.2024 01:11