search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:10
MENU CLOSE

Μαγιορκίνης: Στο 60% η μετάλλαξη Δ’ στην Ελλάδα

16.07.2021 15:30
Προειδoποίηση Μαγιορκίνη: Αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής τις επόμενες ημέρες - Media

Τη δική του εκτίμηση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μετά και την εφιαλτική πρόβλεψη του ECDC για πενταπλασιασμό των κρουσμάτων μέχρι την 1η Αυγούστου έκανε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Ο ιός πάντα μας εκπλήσσει. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ολλάνδίας που είχαν λίγα κρούσματα και τώρα έχει χιλιάδες» είπε χαρακτηριστικά ο επιδημιολόγος.

Για την Ελλάδα ανέφερε πως υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι δεν θα φτάσουμε σε πολύ μεγάλα νούμερα κρουσμάτων. Για ένα σενάριο με  10 – 15 χιλιάδες ημερήσια κρούσματα, τόνισε ότι για την ώρα μοιάζει δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά δεν αποκλείεται.

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις στη χώρα μας, ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε πως η αίσθηση που έχουν οι ειδικοί είναι ότι έχει υποχωρήσει η μετάλλαξη  Α’ (Βρετανική) και  έχει αντικατασταθεί από τη μετάλλαξη Δ’. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι πάνω από το 60% η επικράτηση της μετάλλαξη Δ’ στην Ελλάδα και προβλέπεται απίθανο να μην κυριαρχήσει».

«Το 90% στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστο. Ακόμα κι αν ένας εμβολιασμένος εισαχθεί στο νοσοκομείο θα έχει καλύτερη πορεία…» πρόσθεσε.

«Το συγκεκριμένο κύμα χαρακτηρίζεται ηπιότερο σε σχέση με αυτά που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής. Λογικά θα είναι λιγότερη η πίεση στο σύστημα υγείας» κατέληξε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Διαβάστε επίσης:

Τζανάκης: Μέχρι και 600.000 ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν στο 4ο κύμα (Video)

Κορωνοϊός: Πενταπλασιασμό κρουσμάτων μέχρι την 1η Αύγουστου βλέπει ο ECDC

Εμβόλιο ή νόσηση: Τι παρέχει καλύτερη ανοσία στον κορωνοϊό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09