search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:35
MENU CLOSE

ΜΜΜ: Εκπτώσεις για εμβολιασμένους ετοιμάζει η κυβέρνηση

16.07.2021 10:41
Καραμανλής: Ανανέωση στόλου στο ΟΑΣΑ κατά 50% το επόμενο πεντάμηνο - Media

Θα μετακινούνται πιο φθηνά και πιο εύκολα οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς που έχουν εμβολιαστεί.

Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας στην τηλεόραση, ο υπουργός αποκάλυψε ότι το υπουργείο εξετάζει να δώσει κίνητρα σε μορφή εκπτώσεων για τους τακτικούς χρήστες των ΜΜΜ

«Τα 2/3 των επιβατών έχουν τις μηνιαίες ή τριμηνιαίες κάρτες μεταφοράς και σύντομα θα ανακοινώσουμε κάποιο εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι απίθανο να αποκλειστούν από τα μέσα οι ανεμβολίαστοι ή να υπάρχουν διαφορετικοί συρμοί στο Μετρό ανάλογα με το αν έχουν κάνει ή όχι το εμβόλιο. «Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, όχι να τους αποκλείσουμε», τόνισε.

Ερωτηθείς αν εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στα ΜΜΜ, σημείωσε ότι θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση να γίνει κάτι τέτοιο. 

«Στην κυβέρνηση πιστεύουμε όχι στον εξαναγκασμό, αλλά στην πειθώ και τον κοινό νου. Στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έχουμε λάβει μέτρα προστασίας των εργαζομένων, καθώς η μπροστινή πόρτα δεν ανοίγει και υπάρχει κουβούκλιο.

Στο μετρό οι οδηγοί και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι απομονωμένοι. Θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση το υπουργείο να προτείνει υποχρεωτικότητα», επισήμανε. 

Άλλωστε, όπως είπε ο κ. Καραμανλής οι περισσότεροι οδηγοί είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ γίνονται συνεχείς απολυμάνσεις και συχνά rapid tests στους εργαζομένους, ενώ τα δρομολόγια έχουν αυξηθεί κατά 3.000, ενώ έχουν αυξηθεί (με τη βοήθεια των ΚΤΕΛ και του leasisng κατά 600 τα οχήματα στις αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών» 

Διαβάστε επίσης

Καιρός: 40άρια και σήμερα – Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας

Τζανάκης: Μέχρι και 600.000 ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν στο 4ο κύμα (Video)

Φωτιά Σάμος: Μάχη σε τρία μέτωπα – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις




google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:31