ΠΕΜΠΤΗ 06.06.2024 09:22
MENU CLOSE

Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Αυτά τα φαγητά βοηθούν στην εμφάνισή της

16.07.2021 09:50

H Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι το γνωστό αυτοάνοσο χρόνιο νόσημα που «χτυπά» το νευρικό σύστημα του οργανισμού με πολύ σοβαρές συνέπειες.

Στην σκλήρυνση κατά πλάκας, το περίβλημα που προστατεύει τις νευρικές ίνες (μυελίνη) καταστρέφεται με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η μετάδοση μηνυμάτων από τον εγκέφαλο προς το σώμα αλλά και το αντίστροφο. Οι βλάβες που επέρχονται μπορεί να είναι μόνιμες ή αναστρέψιμες.

Η νόσος μπορεί να προκαλέσει μόνιμη αναπηρία.

Μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ανθυγιενή διατροφή παίζει ρόλο στην εμφάνιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Ειδικότερα, μελέτες σε περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως οι σκανδιναβικές χώρες, σχετικά με την επίδραση των διατροφικών παραγόντων στην εκδήλωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, συσχέτισαν θετικά την υψηλή κατανάλωση των παρακάτω τροφών με τον κίνδυνο απομυελίνωσης και εμφάνισης πολλαπλής σκλήρυνσης:

Ζωικό λίπος

Κόκκινο κρέας

Αλλαντικά

Γλυκά

Πλήρες μη παστεριωμένο γάλα

Διαβάστε επίσης:

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Κυβερνητική διγλωσσία για τις απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ο καύσωνας της… ελεύθερης αγοράς φέρνει νέο «ηλεκτροσόκ» αυξήσεων

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει από σήμερα σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης – Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους

ΠΕΜΠΤΗ 06.06.2024 09:15
Exit mobile version